21,07% din primele subscrise de asiguratorii din Moldova au fost cedate in reasigurare

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
15.12.2020
Peste 223 milioane lei sau 21,07% din primele subscrise de asiguratorii moldoveni au fost cedate in reasigurare in primele noua luni ale anului 2020, in contextul in care subscrierile pietei de asigurari s-au ridicat la peste 1,06 miliarde lei, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere a pietei de profil din Republica Moldova (CNPF).
PROMO
Reasigurarea este practic o "asigurare a asiguratorilor", care permite companiilor sa isi protejeze portofoliul, dar si sa preia riscuri mai mari fata de nivelul permis prin capitalul acestora.

Pe companii de asigurare, prima este societatea TRANSELIT care a cedat cel mai mult in reasigurare (23 milioane lei), raportul dintre prime cedate in reasigurare/prime brute subscrise depasind 43%.

Pe urmatoarele pozitii se situeaza ACORD-GRUP si DONARIS, indicatorul cifrandu-se pentru acesti doi asiguratori la 40,32% respectiv 33,18%.

Asiguratorii activi pe piata din Republica Moldova au vandut polite de asigurare in valoare de 1,06 miliarde lei in primele noua luni al anului 2020, in scadere cu 12,8% fata de perioada similara a anului precedent, conform CNPF.Video