Stiri externe

ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara


Criza generata de pandemia COVID-19 va afecta cresterea primelor de asigurare de 3 ori mai mult decat criza financiara din 2018, sugereaza o prognoza realizata de ALLIANZ si citata de The Actuary. "Global Insurance Report", cel mai recent studiu realizat de ALLIANZ, estimeaza ca venitul generat de primele globale de asigurare va scadea cu 3,8% anul acesta. Prin comparatie, in 2019 se intregistrase o crestere de 4,4%.

Scaderea prognozata de ALLIANZ e de peste 3 ori mai mare decat cea provocata de criza financiara din 2008, cand venitul global din primele de asigurare a scazut cu 1%. ALLIANZ se asteapta ca Europa de Vest sa sufere un impact si mai mare, primele urmand sa scada cu 4,7%. Comparativ, Europa de Vest inregistrase, in 2019, o crestere de 4,3%. "Fara indoiala, 2020 este un an pierdut din cauza virusului. Mai interesanta este intrebarea despre ce vine dupa COVID-19", spune Ludovic SUBRAN - Chief Economist, ALLIANZ.

Anul acesta, industria de asigurari de viata se va confrunta, pe fondul pandemiei, cu un impact mai mare decat segmentul Property & Casualty, cu rate de crestere a veniturilor din prime de asigurare de -4,4% si, respectiv, 2,9%. In ciuda acestui fapt, ALLIANZ considera ca cele mai multe piete se vor recupera in 2021 si, de asemenea, ca, in urmatorul deceniu, cresterea globala ar trebui sa se stabileasca la un nivel de 4,4%.

Potrivit sursei citate, Europa Occidentala va reveni, in 2022, la nivelul pre-COVID-19, dar, pana in 2030, va inregistra o crestere de 2,2%, cota globala de piata a regiunii urmand sa scada cu 6%, pana la 21%. Ludovic SUBRAN mai spune ca, in urmatorii ani, trei tendinte vor fi definitorii: digitalizarea modelului de afaceri, un pivot pentru Asia si, respectiv, importanta tot mai mare a factorilor ESG (mediu, guvernanta sociala si corporativa).

"In timp ce jucatorii din Asia sunt lideri pe partea de tehnologie, colegii din Europa stau mult mai bine la capitolul ESG. Dominanta industriei globale de asigurari va fi decisa in Asia - gospodariile asiatice vor juca un rol de consumator de ultima instanta, determinand cererea globala de asigurare", mai arata Ludovic SUBRAN - Chief Economist, ALLIANZ.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 02.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account