Stiri externe

ALLIANZ plateste 800 de milioane de euro pentru 4% din Taikang Life Insurance


Gigantul german ALLIANZ va achizitiona o cota de aproximativ 4% din Taikang Life Insurance, una dintre cele mai importante companii de asigurari din China, informeaza International Adviser. Astfel, ALLIANZ va achita 800 de milioane de euro catre Goldman Sachs, sustine The Financial Times, informatie confirmata si pentru International Adviser de catre un purtator de cuvant al companiei europene.

Tranzactia a fost anuntata si de catre Taikang Life, intr-un comunicat de presa, in vreme ce ALLIANZ s-a limitat, pentru moment, sa descrie aceasta tranzactie drept o "investitie financiara". Dupa finalizarea acestei tranzactii, in urma careia ALLIANZ va achizitiona 4% din Taikang Life Insurance, Goldman Sachs va pastra o cota de 8,6% in cadrul companiei respective, sustine International Adviser.

Potrivit sursei citate, Taikang Life Insurance, companie fondata in anul 1996, este una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din China. Taikang Life are, conform informatiilor postate pe site-ul companiei, aproximativ 4.000 de filiale in China si o echipa, la nivel national, formata din nu mai putin de 800.000 de angajati.

In ceea ce priveste ALLIANZ, gigantul german face, treptat, pasi importanti in procesul de dezvoltare pe pietele din China, dupa ce, anul trecut, a devenit prima companie de asigurari detinuta integral de un grup strain. The China Banking & Insurance Regulatory Commission i-a acordat gigantului german toate aprobarile necesare pentru a-si desfasura activitatea pe piata din China.

Nu in ultimul rand, mai arata International Adviser, subliniind intentia gigantului german de a se dezvolta pe pietele din Asia, zvonurile au indicat, in trecut, ca ALLIANZ este una dintre companiile interesate de achizitionarea unitatilor Aviva din Singapore si Vietnam, o tranzactie a carei valoare e estimata de presa internationala la cel putin 2,2 miliarde de euro.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account