Stiri externe

ALLIANZ plateste 800 de milioane de euro pentru 4% din Taikang Life Insurance


Gigantul german ALLIANZ va achizitiona o cota de aproximativ 4% din Taikang Life Insurance, una dintre cele mai importante companii de asigurari din China, informeaza International Adviser. Astfel, ALLIANZ va achita 800 de milioane de euro catre Goldman Sachs, sustine The Financial Times, informatie confirmata si pentru International Adviser de catre un purtator de cuvant al companiei europene.

Tranzactia a fost anuntata si de catre Taikang Life, intr-un comunicat de presa, in vreme ce ALLIANZ s-a limitat, pentru moment, sa descrie aceasta tranzactie drept o "investitie financiara". Dupa finalizarea acestei tranzactii, in urma careia ALLIANZ va achizitiona 4% din Taikang Life Insurance, Goldman Sachs va pastra o cota de 8,6% in cadrul companiei respective, sustine International Adviser.

Potrivit sursei citate, Taikang Life Insurance, companie fondata in anul 1996, este una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din China. Taikang Life are, conform informatiilor postate pe site-ul companiei, aproximativ 4.000 de filiale in China si o echipa, la nivel national, formata din nu mai putin de 800.000 de angajati.

In ceea ce priveste ALLIANZ, gigantul german face, treptat, pasi importanti in procesul de dezvoltare pe pietele din China, dupa ce, anul trecut, a devenit prima companie de asigurari detinuta integral de un grup strain. The China Banking & Insurance Regulatory Commission i-a acordat gigantului german toate aprobarile necesare pentru a-si desfasura activitatea pe piata din China.

Nu in ultimul rand, mai arata International Adviser, subliniind intentia gigantului german de a se dezvolta pe pietele din Asia, zvonurile au indicat, in trecut, ca ALLIANZ este una dintre companiile interesate de achizitionarea unitatilor Aviva din Singapore si Vietnam, o tranzactie a carei valoare e estimata de presa internationala la cel putin 2,2 miliarde de euro.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account