ALLIANZ va achizitiona 5 asiguratori P&C din Africa de Est, in cadrul unei tranzactii de 100 de milioane de dolari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
30.09.2020
ALLIANZ a anuntat ca a incheiat un parteneriat in urma caruia va achizitiona participatii de control in cinci companii de asigurari generale din Africa de Est, toate acestea apartinand Jubilee Holdings Limited, cel mai mare grup de asigurari din regiune, informeaza Reinsurance News.
PROMO
Parteneriatul, care a fost finalizat, dar asteapta aprobarea autoritatilor de reglementare, acopera segmentul Property & Casualty din Kenya, Tanzania si Uganda, precum si segmentul pe termen scurt din Burundi si Mauritius.

Potrivit sursei citate, JHL isi va pastra dreptul de proprietate asupra operatiunilor sale de viata si pensii si a activitatii de asigurari medicale din Kenya, Uganda si Tanzania. Tranzactia presupune o investitie de 100 de milioane de dolari din partea ALLIANZ, JHL pastrand o participatie minoritara. In plus, JHL Kenya va achizitiona Allianz Insurance Company of Kenya Limited. Fondat in 1937, in Kenya, JHL e un holding multinational de servicii financiare, cu prime brute subscrise de 353 de milioane de dolari.

Cele doua grupuri spera sa extinda pietele de asigurari din Africa de Est, imbinand cunostintele regionale si reteaua JHL cu expertiza si capacitatea globala ALLIANZ. Mai mult, cele doua grupuri spera ca acordul va stimula sinergiile cu investitiile ALLIANZ deja existente, cum ar fi Africa Re, BIMA si Safeboda, care, in prezent, desfasoara operatiuni pe mai multe piete din Africa.

"Suntem foarte multumiti de aceasta evolutie istorica pentru Jubilee Insurance. In ultimul deceniu, am fost abordati de mai multi asiguratori internationali care doreau sa se asocieze cu Jubilee, pentru a se extinde in Africa de Est. In ALLIANZ, am identificat un partener ale carui obiective strategice sunt aliniate celor JHL si a carui expertiza in domeniul asigurarilor generale este capabila sa imbunatateasca gama si profunzimea produselor si a solutiilor de gestionare a riscurilor pe care le putem oferi clientilor nostri", a declarat Nizar JUMA - Chairman, JHL.

"ALLIANZ este un asigurator si investitor de top in piete cheie din zona CIMA (Conference Interafricaine des Marches d'Assurance) si se bucura de o pozitionare puternica in Maroc, Nigeria si Ghana. Suntem dornici sa intram pe aceste piete cheie din Africa de Est cu o cota de piata substantiala la inceput, iar JHL este cel mai bun partener care sa ne ajute sa atingem acest obiectiv in Africa de Est", arata si Coenraad VROLIJK - Regional CEO & Regional Executive Board Member, ALLIANZ Africa.

Video