ASF a publicat lista finala cu repartizarea auditorilor pentru asiguratorii care participa la exercitiul BSR

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
27.11.2020
Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF a publicat lista finala cu repartizarea auditorilor pentru companiile de asigurari participante la exercitiul BSR - exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania.
PROMO
ASF si EIOPA vor prelua rolul Consultantului pentru a asigura o aplicare armonizata a metodologiei exercitiului de catre auditori, precum si un tratament similar al societatilor participante de catre respectivii auditori.

Totodata, elementele referitoare la ajustarea termenelor anuntate pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, comunicate in data de 18 noiembrie, 2020, isi mentin valabilitatea, noteaza ASF: "Au fost ajustate termenele anuntate pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, iar planurile prevazute in sectiunea 8.1 din Invitatia pentru auditori, pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, pot fi depuse pana la data de 10 decembrie 2020. Evaluarile auditorilor vor avea loc in perioada 4 ianuarie 2021 - 5 aprilie 2021, iar rapoartele finale vor fi transmise pana la data de 5 aprilie 2021".

Regasiti mai jos lista actualizata a auditorilor desemnati, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, sa efectueze evaluarea companiilor participante la exercitiul BSR:
Piata asigurarilor a raportat o crestere de 3,4% in primele sase luni din 2020, pana la valoarea de 5,6 miliarde de lei. Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale s-au ridicat, in intervalul ianuarie-iunie al anului 2020, la valoarea de aproximativ 4,5 miliarde lei, in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar PBS aferente asigurarilor de viata au insumat aproximativ 1,1 miliarde lei, cu 4,2% mai putin fata de semestrul I al anului 2019.

Video