ASF confirma ca actuala conducere a demarat un amplu proces de evaluare a intregii activitati

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
12.01.2021
"Pot confirma ca actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a intregii activitati a Autoritatii, dar si a subiectelor care au adus atingere credibilitatii ASF de-a lungul timpului", a transmis, marti, Daniel APOSTOL, Purtatorul de Cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara.
PROMO
El a mai aratat ca presa a semnalat diverse nereguli sau situatii care presupun cel putin conflicte de interese ale unor angajati ai Autoritatii si a confirmat ca cele scrise de Economica.net, subliniind ca astfel de sesizari nu au surprins actuala conducere a ASF.

"Lumea trebuie sa stie ca, in privinta multor dintre aceste subiecte, chiar Presedintele Autoritatii Nicu MARCU a dispus inca de la inceputul mandatului sau o analiza riguroasa interna, si tot Presedintele Nicu Marcu a semnalat si solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activitatilor ASF astfel incat daca si unde se constata incalcarea legii, cei vinovati sa suporte consecintele legale firesti", a mai spus Daniel APOSTOL.

El a mentionat ca Autoritatea traverseaza acum un proces amplu de restructurare si de imbunatatire a activitatii ei.

"Hotararea luata de Presedinte este sa se faca repede lumina cu privire la procedurile de lucru in reglementare, supraveghere si control in toate cele trei sectoare. Exista indicii si suspiciuni cu privire la practici incorecte, iar daca concluziile analizelor interne solicitate in Consiliu de catre Presedintele Autoritatii vor conduce catre demonstrarea unor vinovatii, atunci Presedintele va dispune masuri drastice de intrare in legalitate si de penalizare a celor gasiti vinovati", a transmis Purtatorul de Cuvant al ASF.

Video