Afacerile SIGUR-ASIGUR au crescut cu peste 38%

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
01.03.2011
Primele brute subscrise ale companiei specializate in domeniul asigurarilor de viata SIGUR-ASIGUR au totalizat la finalul anului anterior 3,66 mil. MDL, in crestere cu 38,11% raportat la 2009. Totodata, profitul inainte de impozitare s-a cifrat la 31,9 mil. MDL, pe fondul rezultatelor obtinute de companie in sectorul de investitii financiare.

"In pofida crizei economice, anul 2010 a fost unul dintre cei mai de succes ani pentru activitatea companiei de cand a fost infiintata. Pentru anul 2011 ne propunem sa obtinem un profit de cel putin 20 mil. MDL si sa majoram volumul de prime brute subscrise de cel putin 1,5 ori", a declarat in exclusivitate pentru www.xprimm.md, Sergiu CERTAN, Director General, SIGUR-ASIGUR.

De asemenea, pe parcursul anului 2010, activele totale ale SIGUR-ASIGUR au crescut de la 45,2 mil. MDL pana la 179,2 mil. MDL, iar capitalul social a fost majorat de la 32 mil. MDL pana la 34,8 mil. MDL. Totodata, potrivit comunicatului companiei, "in primul trimestru al anului 2011, capitalul social va fi marit din contul profitului nerepartizat cu inca aproximativ cu 32 mil. MDL".

In 2010, "am continuat sa majoram si sa consolidam activele noastre creand un fundament solid pentru sporirea continua in perspectiva a valorii lor de piata", a precizat Sergiu CERTAN.

In acest sens, in 2011 compania a investit peste de 9 mil. MDL achizitionand 42 ha de terenuri, 10 pachete de actiuni ale altor intreprinderi, dintre care 3 ale unor banci comerciale, a devenit cofondator al societatii de leasing LOCUINTA ACCESIBILA si al societatii de microfinantare MEGA CREDIT.

Totodata, SIGUR-ASIGUR a lansat pentru clientii sai campania promotionala "Recompensa pentru fidelitate", care consta in reduceri substantiale intre 30% si 60% la achitarea primei de asigurare pana la 1 mai 2011, la incheierea de noi contracte cu durata de peste 10 ani.

Societatea de asigurari SIGUR-ASIGUR a fost fondata in anul 2002, si a activat, la inceput, pe segmentul investitiilor financiare si pe cel al pietei de valori mobiliare, sectoare care si in prezent predomina in activitatea companiei. Pe langa asigurari de viata, compania comercializeaza si produse specifice pietei de pensii private facultative, respectiv sapte tipuri de produse de asigurare din categoria celor non-viata.

La finalul lunii septembrie 2010 piata de asigurari de viata din Republica Moldova reprezenta 5,2% din totalul pietei de asigurari - echivalentul a 35,4 mil. MDL. GRAWE CARAT Asigurari detinea o cota de piata de 90,4%, iar SIGUR-ASIGUR circa 7,2%.Video