Alina OSOIANU este noul Director Executiv al BNAA

Avatar autor XPRIMM
Autor
Ana PREDA
Avatar
Ana PREDA
Editor
Data articol
21.09.2015
Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si-a ales o noua conducere, in cadrul unei sedinte recente. Astfel, in functia de Director Executiv al BNAA a fost aleasa Alina OSOIANU, care il va inlocui pe Mihai MANOLE, acesta depunandu-si de curand demisia, dupa ce a ocupat aceasta pozitie incepand cu luna ianuarie a. c.

Dupa alegerea noului Director Executiv, urmeaza ca modificarea sa fie inregistrata in registrul de stat al organizatiilor non-comerciale din cadrul Ministerului de Justitie, procedura care dureaza aproximativ 10 zile.

Alina OSOIANU este absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii de Stat din Moldova si a unui master in Drept Economic, avand o bogata experienta in domeniul reglementarii si supravegherii in asigurari. Aceasta si-a inceput cariera in domeniul asigurarilor in anul 2006 la compania ARTAS, iar din anul 2007 a ocupat diverse functii in cadrul Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF). Incepand cu anul 2014 si pana la alegerea in calitate de Director Executiv la BNAA, a detinut functia de Sef al Directiei Reglementare si Autorizare Asigurari, Directia Generala Supraveghere Asigurari, CNPF.

"Obiectivul primordial pe care ni l-am trasat este restabilirea increderii in randul partenerilor nostri din cadrul Consiliului Birourilor Carte Verde. De asemenea, ne dorim implementarea tuturor cerintelor inaintate de catre Consiliul Birourilor pentru mentinerea calitatii de membru activ al BNAA in cadrul sistemului international Carte Verde si evitarea suspendarii acestuia", a declarat Alina OSOIANU in exclusivitate pentru portalul specializat www.xprimm.md.

Amintim ca in ultimii ani au avut loc o serie de conflicte si decizii controversate pe piata de Carte Verde din Moldova care au periclitat activitatea BNAA, dar si calitatea de membru al Moldovei in cadrul sistemului international Carte Verde. Drept urmare, la sfarsitul lunii mai 2015, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde a fost decisa suspendarea Moldovei incepand cu 1 octombrie a.c. In vederea redresarii situatiei, autoritatile de la Chisinau si conducerea actuala a BNAA au intreprins o serie de masuri, printre care plata garantiei externe in valoare de 4,25 milioane euro catre Consiliul Birourilor de la Bruxelles, achitarea datoriilor existente pentru politele emise pentru Carte Verde, proiecte de modificari legislative si scrisori de garantie etc. Mai multe detalii pe acest subiect gasiti aici si aici.

Ca urmare a implementarii acestor masuri, Comitetul de Conducere al Consiliului Birourilor Carte Verde a hotarat amanarea termenului de suspendare a Moldovei din sistemul international pana la data de 1 aprilie 2016. Totodata, a fost propus un plan de activitate, care va trebui indeplinit de catre membrii BNAA in vederea evitarii ulterioare a suspendarii Moldovei din sistemul Carte Verde.

Mai multe detalii aici.

In Moldova sunt 10 companii autorizate sa vanda polite Carte Verde, respectiv ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari, VICTORIA Asigurari si ASTERRA Grup.

Pentru a vizualiza rezultatele Carte Verde pentru S1 2015 - click aici!

Video