Angajatii CNPF si reprezentantii ANPC au discutat despre aplicarea eficienta a practicilor europene in domeniul protectiei consumatorilor

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
16.12.2022

O noua convocare de asistenta tehnica privind consolidarea capacitatilor in aplicarea eficienta a practicilor europene in domeniul protectiei consumatorilor a fost organizata, in perioada 13-15 decembrie 2022, pentru angajatii Comisiei Nationale a Pietei Financiare si Bancii Nationale a Moldovei.

PROMO

In cadrul acestei intalniri, asistenta tehnica a fost oferita de catre experti de la ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care au facut o prezentare a prevederilor Directivei Omnibus, ce vizeaza o mai buna respectare a normelor Uniunii Europene de protectie a consumatorilor si modernizarea acestor norme.

Au fost dezbatute practicile aplicate in Romania in vederea asigurarii protectiei drepturilor si intereselor consumatorilor prin interzicerea si prevenirea utilizarii de clauze abuzive in contractele de credit pentru consumatori.

De asemenea, la eveniment au participat si reprezentanti de la Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare si Protectia Consumatorilor.

Activitatea s-a desfasurat in cadrul Proiectului "Consolidarea supravegherii, guvernantei corporative si gestionarii riscurilor in sectorul financiar al Republicii Moldova", finantat de Uniunea Europeana.

Video