Anita NITULESCU: Este de asteptat ca asigurarile sa devina mai atractive

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
05.03.2021
Asigurarile nu sunt produse de evitat, ele sunt produse care isi dovedesc utilitatea atunci cand apare un eveniment neprevazut, subliniaza Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE FFH Asigurari. De asemenea, ea estimeaza ca asigurarile vor deveni mai atractive pentru populatie.
PROMO
"Ne aflam cu totii intr-un context in care orice previziune poate fi influentata de evenimente neprevazute. Am vazut in 2020 mai mult ca niciodata ce inseamna "neprevazutul". Nu stii cand vine si care vor fi consecintele. Din acest punct de vedere ne asteptam ca 2021 sa aduca mai multa prudenta si grija din partea clientilor pentru viitor. Vedem cum pandemia ne-a dat peste cap planurile si proiectele, vedem cum inundatiile ne afecteaza casele si economiile de o viata, vedem cum incertitudinea acestei perioade poate pune in pericol viitorul nostru sau al copiilor nostri. Pentru toate acestea romanii trebuie sa stie ca exista instrumente de protectie, adaptate fiecarei nevoi. Asigurarile nu sunt produse de evitat, asigurarile sunt produse utile, concrete, care isi dovedesc utilitatea atunci cand esti in necaz", a afirmat, pentru Publicatiile XPRIMM, Anita NITULESCU.

"In acest context, este de asteptat ca asigurarile sa castige teren, sa devina mai atractive si de dorit. Va conta insa modul in care acestea vor raspunde nevoii clientului, dorintei lui de a achizitiona un produs simplu de inteles si usor de accesat, si bineinteles serviciile postvanzare (gestionare dauna, comunicare constanta)", a adaugat aceasta, intrebata ce asteptari are de la anul 2021.

"Pentru EUROLIFE FFH, obiectivul anului 2021 este sa ne consolidam prezenta digitala prin adaugarea de noi produse dedicate canalului de online, sa incheiem noi parteneriate prin care sa continuam sa aducem asigurarile in microuniversurile clientului, in paralel cu dezvoltarea de produse altfel, diferite, prin care sa aducem plus valoare adaugata pietei si partenerilor cu care lucram", a precizat Anita NITULESCU.

Mai multe declaratii cititi in Revista PRIMM Asigurari & Pensii.

In 2020, piata asigurarilor a ajuns la 11,5 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent. Pe segmentul asigurarilor generale primele brute subscrise au ajuns, in 2020, la 9,28 miliarde de lei, in crestere cu 6%, in timp ce asigurarile de viata au scazut cu 2% in comparatie cu 2019, ajungand pana la valoarea de 2,22 miliarde lei.

Video