Romania

Anita NITULESCU: Viitorul pietei de asigurari depinde de echilibrul dintre oportunitati si provocari


Viitorul pietei de asigurari in ansamblu, pe termen mediu si lung, va depinde de modul in care vom reusi sa gasim un echilibru intre oportunitati pe de o parte si provocari pe de alta parte, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE ERB Asigurari, intrebata ce prognoze are pentru acest an in ceea ce priveste piata de asigurari din Romania.

Printre oportunitatile enumerate de Anita NITULESCU se numara:

- Adoptarea revolutiei digitale: accesul la informatie al consumatorilor pune o presiune in plus pe companiile din toate industriile, inclusiv cea a asigurarilor, pentru a-si rafina ofertele si tehnologiile folosite, astfel incat acestea sa fie alese de consumator, din zeci de alte produse care se straduiesc sa ii atraga atentia si bugetul. Vom asista la un exercitiu de creativitate in industrie, care va trebui sa iasa din inertia ei, daca va dori sa atraga publicul. Deja apar solutii de succes in acest sens in alte tari, unde, de exemplu, a fost testata, cu impact, gamificarea. De asemenea, companiile de asigurari vor trebui sa vina in intampinarea obiceiului de cumparare al noilor generatii cu solutii fresh, adaptate target-ului si mediului de comunicare.

- Tehnologia blockchain castiga si ea teren, pentru ca faciliteaza si stimuleaza eficienta, sporeste transparenta operationala si asigura transferul sigur si facil de date intre toti stakeholderii implicati.

Totodata, in viziunea acesteia, principalele provocari ale pietei in 2019 sunt:

- Adaptare rapida la noile generatii. Industria trebuie sa gaseasca metode de a raspunde in timp util si eficient unei generatii tot mai activa, dinamica, in permanenta schimbare;

- Presiune din punct de vedere al reglementarilor legale care pot determina limitarea cresterii pietei;

- Diminuarea populatiei, in paralel cu stagnarea veniturilor.

"Specific pe cele 3 segmente de business analizate - locuinta, viata si sanatate - piata isi va urma trendul de crestere, insa o evolutie spectaculoasa este de asteptat doar pe fondul intensificarii actiunilor de comunicare din partea jucatorilor din acest segment. Trebuie sa vorbim mai mult despre ce se poate intampla in cazul lipsei unei asigurari vs situatia in care asigurarea exista si iti ia de pe cap povara financiara a momentului", a precizat Anita NITULESCU.

Mai multe declaratii referitoare la provocarile si oportunitatile din intreaga piata de asigurari, si nu numai, gasiti pe primm.ro si in Revista PRIMM Asigurari&Pensii (click pentru download).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.02.2019

Cele mai recente stiri:
» Toate societatile, obligate sa detina asigurare de raspundere profesionala
» 10 milioane de lei pentru asigurarea personalului MApN
» Numarul 9 al revistei "Universul INTER" a fost lansat
» UNIQA Asigurari a platit prima transa de 12,5 mil. lei pentru dauna de la fabrica Solina
» PAID Romania a platit daune de 1,24 mil. lei in T1 2019, de peste 5 ori mai mult decat in urma cu un an
» VIDEO: Paul CARTY: Unele tari aleg sa completeze IDD cu elemente noi, ceea ce nu este un lucru de dorit
» Lege: Persoanele juridice care organizeaza servicii de urgenta au obligatia sa asigure personalul
» TRANSGAZ organizeaza o licitatie pentru achizitionarea de polite RCA
» Insurance Europe saluta revizuirea sistemului de supraveghere financiara la nivel european
» VIDEO: Ce risca un turist care nu are asigurare auto si produce un accident in strainatate?


Create AccountLog In Your Account