Romania

Anita NITULESCU: Viitorul pietei de asigurari depinde de echilibrul dintre oportunitati si provocari


Viitorul pietei de asigurari in ansamblu, pe termen mediu si lung, va depinde de modul in care vom reusi sa gasim un echilibru intre oportunitati pe de o parte si provocari pe de alta parte, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE ERB Asigurari, intrebata ce prognoze are pentru acest an in ceea ce priveste piata de asigurari din Romania.

Printre oportunitatile enumerate de Anita NITULESCU se numara:

- Adoptarea revolutiei digitale: accesul la informatie al consumatorilor pune o presiune in plus pe companiile din toate industriile, inclusiv cea a asigurarilor, pentru a-si rafina ofertele si tehnologiile folosite, astfel incat acestea sa fie alese de consumator, din zeci de alte produse care se straduiesc sa ii atraga atentia si bugetul. Vom asista la un exercitiu de creativitate in industrie, care va trebui sa iasa din inertia ei, daca va dori sa atraga publicul. Deja apar solutii de succes in acest sens in alte tari, unde, de exemplu, a fost testata, cu impact, gamificarea. De asemenea, companiile de asigurari vor trebui sa vina in intampinarea obiceiului de cumparare al noilor generatii cu solutii fresh, adaptate target-ului si mediului de comunicare.

- Tehnologia blockchain castiga si ea teren, pentru ca faciliteaza si stimuleaza eficienta, sporeste transparenta operationala si asigura transferul sigur si facil de date intre toti stakeholderii implicati.

Totodata, in viziunea acesteia, principalele provocari ale pietei in 2019 sunt:

- Adaptare rapida la noile generatii. Industria trebuie sa gaseasca metode de a raspunde in timp util si eficient unei generatii tot mai activa, dinamica, in permanenta schimbare;

- Presiune din punct de vedere al reglementarilor legale care pot determina limitarea cresterii pietei;

- Diminuarea populatiei, in paralel cu stagnarea veniturilor.

"Specific pe cele 3 segmente de business analizate - locuinta, viata si sanatate - piata isi va urma trendul de crestere, insa o evolutie spectaculoasa este de asteptat doar pe fondul intensificarii actiunilor de comunicare din partea jucatorilor din acest segment. Trebuie sa vorbim mai mult despre ce se poate intampla in cazul lipsei unei asigurari vs situatia in care asigurarea exista si iti ia de pe cap povara financiara a momentului", a precizat Anita NITULESCU.

Mai multe declaratii referitoare la provocarile si oportunitatile din intreaga piata de asigurari, si nu numai, gasiti pe primm.ro si in Revista PRIMM Asigurari&Pensii (click pentru download).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.02.2019

Cele mai recente stiri:
» UNSAR lanseaza prima campanie de informare privind asigurarile de viata dedicata tinerilor
» ALLIANZ-TIRIAC lanseaza o noua asigurare auto, care imbina RCA si CASCO
» Premiile Brokerilor de Asigurare isi desemneaza joi castigatorii!
» Cate locuinte erau asigurate la inceputul acestui an?
» STUDIU: Aproape jumatate din populatie este ingrijorata de riscul unui atac cibernetic
» Ce riscuri acopera asigurarea de malpraxis medical?
» TOP cele mai mari daune property achitate de asiguratori in 2018
» Leslie BREER desemnat CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari
» ESA recomanda creatorilor de PRIIP sa includa un avertisment in documentul cu informatii esentiale - KID
» Adrian MARIN: Educatia financiara are un rol important in cresterea asigurarilor facultative


Create AccountLog In Your Account