Stiri externe

Aon: Inundatiile din Spania, pierderi de cel putin 287 milioane de euro pentru industria de re/asigurari


Inundatiile majore care au avut loc, luna trecuta, in centrul si sud-estul Spaniei ar putea provoca pierderi de cel putin 287 de milioane de euro pentru industria de re/asigurari, subliniaza Aon, care mai estimeaza ca pierderile asigurate vor reprezenta doar o mica parte din totalul pierderilor economice, care ar putea depasi pragul de 1,66 miliarde de euro.

Ploile torentiale din perioada 11-15 septembrie au provocat inundatii catastrofale in multiple regiuni din Spania - cele mai afectate fiind Murcia si Andalusia -, moartea a cel putin 7 persoane, dar si evacuarea altor 4.000, iar Consorcio de Compensacion de Seguros se asteapta la 30.000 de cereri de despagubire, care ar presupune suma de 203 milioane de euro.

Potrivit CCS, programul guvernamental spaniol de asigurare obligatorie a riscului de catastrofa, cele mai importante despagubiri vor ajunge in Murcia (82 de milioane de euro), Alicante si Valencia (103 milioane de euro) si Andalusia (12 milioane de euro). Acestea reprezinta doar estimari initiale, in urmatoarele zile sau saptamani, pierderile putand atinge niveluri mult mai mari.

Aon anticipeaza ca asiguratorii se vor confrunta cu pierderi si ca urmare a pagubelor produse culturilor agricole, subliniind ca Agroseguro - Asociatia Asiguratorilor in Agricultura din Spania -, estimeaza ca va plati despagubiri de cel putin 84 de milioane de euro, cele mai importante dintre acestea urmand sa fie achitate in regiunile Alicante si Murcia.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020
» Ukraine International Airlines va oferi despagubiri familiilor victimelor din zborul PS752
» Australia: 13.750 de cereri de despagubire in valoare totala de 925 mil. dolari, dar costurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare
» Napoli: 13 persoane au fost ranite in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou
» Porto Rico: Un nou cutremur puternic a fost inregistrat sambata. Mii de oameni se tem sa se intoarca la casele lor
» Filipine: "O eruptie periculoasa" a vulcanului Taal, posibila "in urmatoarele ore sau zile". 8.000 de oameni au fost deja evacuati, alti 450.000 sunt amenintati
» Aon a finalizat achizitia platformei digitale de asigurari CoverWallet
» FITCH: Pierderi asigurate limitate dupa cutremurul care a zguduit Porto Rico
» GENERALI a finalizat achizitia Seguradoras Unidas si AdvanceCare, unitatile Apollo Global Management din Portugalia


Create AccountLog In Your Account