Stiri externe

Aon a lansat o aplicatie web care analizeaza impactul COVID-19 asupra fortei de munca din SUA


Aon a anuntat lansarea unei aplicatii web ce poate prognoza impactul COVID-19 asupra fortei de munca din SUA, informeaza Insurance Business Mag. Prin intermediul acestei aplicatii, Aon si-a propus, potrivit sursei citate, sa ajute angajatorii sa anticipeze costurile legate de ingrijirea medicala si cele provocate de absenteism, precum si sa identifice potentialele nevoi de a opera anumite schimbari la nivel de operatiuni de business, pe fondul pandamiei COVID-19.

"COVID-19 a adus incertitudine in multe aspect ale vietii, iar aceasta aplicatie web si-a propus sa-i ajute pe angajatori sa isi inteleaga riscurile. Employee Impact Model, aplicatia lansata de Aon, poate prognoza impactul asupra fortei de munca, folosind in acest sens modele epidemiologice avansate, dar si o analiza a ratelor de infectie cu COVID-19 pe demografii specifice", sustine Tim NIMMER - Global Chief Actuary of Health Solutions, Aon.

Employee Impact Model foloseste date demografice cu privire la planurile de sanatate oferite de companii angajatilor si combina aceste date cu rate de infectie la nivel geografic, aceste informatii fiind furnizate de modele epidemiologice. Datele sunt actualizate zilnic, indicand rata de raspandire COVID-19, masurile de distantare sociala impuse, dar si cifrele pentru cazurile confirmate, pacientii spitalizati, decese, modele de testare si tratament.

Potrivit sursei citate, Employee Impact Model le va permite angajatorilor din SUA sa estimeze impactul pe care COVID-19 il va avea asupra fortei de munca in urmatoarele luni, pana in toamna. Astfel, angajatorii pot selecta o data si pot vedea cazurile COVID-19 proiectate pentru data respectiva, precum si costurile medicale asociate acestor cazuri.

"Consultantii Aon vor colabora cu angajatorii din SUA pentru conceperea unor planuri cu privire la modul in care este sustinuta siguranta angajatilor, reducand in acelasi timp riscul de intrerupere a afacerii. In aceste momente incerte, este important ca organizatiile sa se poata baza pe informatii actualizate, care sa ajute la luarea celor mai bune decizii pentru a mentine in siguranta operatiunile vitale", mai arata Tim NIMMER.

Cu ajutorul celor mai importante caracteristici ale aplicatiei lansate de Aon, angajatorii din SUA pot sa:
  • Vizualizeze impactul pe care COVID-19 l-a avut de-a lungul timpului asupra fortei de munca din SUA, structurat pe zone geografice;
  • Estimeze numarul cazurilor usoare, al spitalizarilor, al internarilor la sectiile de Terapie Intensiva, dar si numarul persoanelor decedate ca urmare a pandemiei COVID-19, in baza unei demografii specifice;
  • Estimeze costurile asociate testelor si asistentei medicale.

Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 08.04.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile
» 91% dintre utilizatorii de Internet stiu ca refolosirea parolei este riscanta, dar 66% folosesc aceeasi parola pentru mai multe conturi
» Forumul Economic Mondial: Pandemia COVID-19, o oportunitate pentru a construi economii mai bune
» VIENNA Insurance Group sprijina lupta impotriva COVID-19
» AXA ofera asistenta medicala oaspetilor din hotelurile Accor


Create AccountLog In Your Account