Aon lanseaza "Ransomware Defence", pentru a aborda provocarile legate de asigurarea cibernetica

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
11.10.2021

Aon a anuntat lansarea "Ransomware Defence" - o oferta menita sa sporeasca rezilienta intreprinderilor din Marea Britanie si regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), abordand provocarile legate de asigurabilitatea cyber, informeaza Insurance Journal.

"Ransomware Defence" reuneste expertiza si capacitatile de securitate cibernetica ale Aon intr-o singura solutie pentru a ajuta organizatiile de pe segmentul mid-market sa isi imbunatateasca si, in acelasi timp, sa isi demonstreze pregatirea cibernetica. Aceasta oferta ii poate ajuta pe clientii Aon sa isi reduca riscul unui atac ransomware, facilitand, in acelasi timp, plasarea asigurarii cibernetice. Oferta include o evaluare a suprafetei de atac, o scanare a amenintarilor externe, simulari de atac cibernetic, dar si o evaluare a pregatirii de raspuns la incidente.

"Incidentele de tip ransomware devin din ce in ce mai frecvente, mai sofisticate si mai tintite, in timp ce cererile de rascumparare in sine sunt in crestere. Aceasta dinamica face ca multe intreprinderi sa fie mai expuse la amenintarile cibernetice si sa nu poata obtine acoperirea esentiala prin asigurare de care au nevoie ca raspuns la un eveniment", arata Richard HANLON - Chief Commercial Officer, EMEA, Aon Cyber Solutions.

Cu "Ransomware Defence", Aon poate ajuta organizatiile "sa isi sporeasca nivelul de securitate si sa ofere evaluari mai precise ale defensivei lor, reducand probabilitatea unor atacuri de succes si pozitionandu-le puternic pentru a accesa asigurarile de care au nevoie", sustine Tracie THOMPSON - Head of Commercial Risk, EMEA, Aon.

Aon subliniaza ca asiguratorii se confrunta cu pierderi din ce in ce mai mari, in mare parte determinate de proliferarea ransomware, frecventa evenimentelor crescand, din 2018, cu aproape 500%. Tot mai mari, frecventa si gravitatea la nivel de pierderi au determinat cresteri semnificative ale tarifelor si au dus la plasamente si reinnoiri mai dificile ale politelor pe piata de asigurari cibernetice. 

"Asiguratorii au inceput sa evalueze daca asiguratii lor au instituit controale de securitate adecvate", arata Aon, mentionand ca o evaluare nefavorabila poate avea un impact negativ asupra ratei unui client, dar si asupra primei, limitei si termenilor si conditiilor.

Aon arata ca, in timp ce organizatiile mai mari ar putea dispune de controale de securitate mai sofisticate, multe organizatii de pe piata medie din Marea Britanie si EMEA nu reusesc sa demonstreze o pregatire adecvata. "Acest lucru le poate face mai vulnerabile la amenintarile cibernetice si, totodata, poate duce la plasamente foarte dificile de asigurari cibernetice, daca nu chiar imposibile", explica Aon.

Totodata, mai noteaza sursa citata, pentru a oferi indrumari suplimentare privind cresterea securitatii si imbunatatirea asigurabilitatii cibernetice, Aon a lansat un nou ghid, "Ransomware Defence Recommended Practices". Acest ghid include o lista de verificare pentru a ajuta la determinarea nivelului de maturitate si pregatire a unei organizatii in materie de aparare impotriva ransomware, ajutand-o sa navigheze in noile forme de volatilitate si sa modeleze decizii mai bune, care sa abordeze acest risc de lunga durata.

 

Video