Aon si Revalue Nature vor accelera eforturile de reducere a emisiilor de carbon la nivel mondial

Autor
Alex SIMION
Data articol
23.09.2022

Aon si Revalue Nature, un dezvoltator de solutii green de ultima generatie, au anuntat ca vor colabora pentru a accelera implementarea unor strategii pentru reducerea emisiilor de carbon. Acest parteneriat are ca scop incurajarea inovarii in domeniul asigurarilor pentru servicii nature-based si sa contribuie la obtinerea de beneficii in ceea ce priveste atenuarea schimbarilor climatice, imbunatatirea biodiversitatii si beneficii pentru comunitatile locale, in conformitate cu Acordul de la Paris.

PROMO

"Acest domeniu se extinde rapid si reprezinta o oportunitate semnificativa de a determina impactul social si de mediu asupra tranzitiei climatice prin solutii de colaborare - nimeni nu poate face tranzitia de unul singur", a declarat Natalia Moudrak, leader pentru rezilienta climatica in cadrul departamentului de parteneriate publice din cadrul Aon.

Pietele globale voluntare de carbon, unde se cumpara si se vand credite de carbon care reprezinta eliminari sau reduceri ale gazelor cu efect de sera din atmosfera, continua sa creasca, impulsionate de angajamentele sectorului public si privat de a atinge obiectivele de tip net zero. Vanzarile de credite de carbon de pe piata voluntara au totalizat 2 miliarde de dolari in 2021 si se preconizeaza ca vor ajunge la 50 de miliarde de dolari pana in 2030, potrivit Institute of International Finance.

Prin intermediul inovatiei in domeniul asigurarilor, Aon isi propune sa aiba un acces mai mare la capital pentru solutiile bazate pe natura, contribuind la promovarea integritatii pietelor voluntare de carbon.

"Criza climatica necesita dezvoltarea de solutii nature-based la o scara mult mai mare decat ceea ce se realizeaza in prezent", a declarat Stuart Rowland, fondator si director executiv al Revalue Nature.

Pietele voluntare de carbon nu sunt in prezent reglementate de guverne, iar dezvoltatorii de proiecte de carbon, comunitatile, cumparatorii, vanzatorii, creditorii, investitorii si diversi intermediari pot fi expusi la o multitudine de riscuri. Creditele de carbon de la Revalue Nature vor fi generate prin intermediul unor proiecte de conservare si restaurare care se vor desfasura in Africa, America Latina si Asia-Pacific. Se asteapta ca aceste proiecte sa fie verificate pentru a indeplini si a depasi cele mai inalte standarde in materie de carbon. Stratificarea protectiei prin asigurare poate contribui la reducerea riscului de investitie si la semnalarea unei calitati superioare a proiectelor.

"Pe masura ce creste cererea de credite de carbon de inalta calitate, exista o piata insuficient deservita care necesita atat solutii de gestionare a riscurilor, cat si solutii de finantare", a declarat Joe Monaghan, director executiv al departamentului de parteneriate publice din cadrul Aon. "Cunostintele noastre de piata, analizele si solutiile noastre de transfer de risc, impreuna cu proiectele de carbon si expertiza in domeniul climei ale Revalue Nature, pot ajuta organizatiile sa ia decizii mai bune in timp ce lucreaza pentru tranzitia net-zero."

Aceasta colaborare face parte din abordarea mai ampla a Aon de a oferi capabilitati climatice semnificative prin inovare, analiza si potrivirea capitalului cu riscul pentru a ajuta clientii sa stimuleze cresterea, sa accelereze tranzitia catre obiectivele net-zero, sa construiasca rezilienta fizica si sa navigheze printre riscurile si obligatiile asociate cu schimbarile economice si de reglementare.

Video