Asigurarile auto, in dezbatere la Chisinau pe 2 aprilie

Avatar autor XPRIMM
Autor
Olesea ADONEV
Avatar
Olesea ADONEV
Editor
Data articol
22.03.2012
Inceputul acestui an marcheaza o serie de transformari pentru segmentul de asigurari auto din Republica Moldova, precum eliminarea coeficientilor de uzura privind plata despagubirilor pentru RCA, dar si emiterea electronica a politelor.
PROMO
De asemenea, in acest an se asteapta si o "semi-liberalizare" a tarifelor practicate de catre asiguratori pe acest segment, dar si majorarea limitelor de raspundere, fapt care influenteaza direct asupra despagubirilor platite de catre companii, precum si asupra pretului pe care il va plati clientul - o parte importanta implicata in aceasta ecuatie.

In acest context, luni, 2 aprilie 2011, se desfasoara la Chisinau cea de a doua editie a Seminarului dedicat asigurarilor auto. Acesta va fi gazduit de Hotel Codru, incepand cu orele 9.30.

Seminarul este organizat de Media XPRIMM cu sprijinul CNPF - Comisia Nationala a Pietei Financiare si se va desfasura sub forma unui dialog deschis intre toti specialistii implicati in industria de profil din Republica Moldova si strainatate.

Alaturi de lideri si specialisti ai companiilor de asigurari si brokeraj, la eveniment vor mai participa oficiali din cadrul institutiilor publice si organismului de supraveghere, precum si ai societatilor din domenii conexe. De asemenea, au confirmat prezenta societati specializate in domeniul regularizarilor de daune, IT si presa de specialitate.

Participarea unor importante companii de profil din strainatate va determina si un important schimb de experienta intre reprezentantii pietei de asigurari din Republica Moldova si cele din tarile invecinate.

In cadrul evenimentului vor fi analizate modificarile aduse normativelor care reglementeaza piata de asigurari din Republica Moldova, prezentand solutii concrete si studii de caz, pentru a crea un cadru de dezbatere a solutiilor optime in vederea rentabilizarii pietei de profil.

Printre subiectele care vor fi dezbatute, mentionam:
  • Eliminarea coeficientilor de uzura pentru despagubirile pe segmentul RCA;
  • Metodologia de calcul si coeficienti de rectificare pentru RCA;
  • Implementarea sistemului informational unic;
  • Sisteme de evaluare a daunelor auto in Republica Moldova;
  • Frauda in asigurari si evolutia sa.
Mai multe detalii despre programul seminarului, tematica, vorbitorii si participantii inregistrati sunt disponibile pe pagina oficiala a evenimentului www.xprimm.md.

Video