Asiguratorii Moldoveni au platit mai putine daune pe Carte Verde in primele 9 luni. Vezi...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Asigurari

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asiguratorii Moldoveni au platit mai putine daune pe Carte Verde in primele 9 luni. Vezi aici clasamentul companiilor!


In primele noua luni din 2017, asiguratorii moldoveni au platit despagubiri in valoare de 49,1 milioane lei pentru daunele produse in afara tarii de autovehicule inmatriculate in Moldova si care detineau polite Carte Verde, reiese din statisticile oficiale ale BNAA, oferite la solicitarea portalului www.xprimm.md.

In perioada mentionata, numarul total al daunelor achitate pe Carte Verde a scazut cu 18%, de la 1.339 pana la 1.102, iar valoarea totala a despagubirilor s-a redus cu 36,25%.

Peste 36 milioane lei sau 75% din totalul despagubirilor achitate au fost platite pentru pagubele produse in zona 3 (toate tarile sistemului Carte Verde). Cu toate acestea, despagubirile achitate in aceasta zona comparativ cu perioada similara a anului precedent au scazut cu peste 40%, ceea ce s-a reflectat si la valoarea daunei medii.

Astfel, dauna medie platita de companii a scazut cu 22,5 puncte procentuale comparativ cu ianuarie-septembrie 2016, ajungand pana la 44.623 lei.

Pe companii, cele mai multe daune au fost platite de MOLDASIG - 24,35% din totalul despagubirilor achitate pe Carte Verde; urmata de ALLIANCE Insurance Group (20,73% din totalul daunelor), KLASSIKA Asigurari (15,84%), DONARIS VIG (14,40%).

In Moldova politele Carte Verde sunt vandute de catre urmatoarele companii: MOLDASIG, KLASSIKA Asigurari, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDCARGO, ASTERRA Grup, ACORD-GRUP, GENERAL Asigurari, MOLDOVA-ASTROVAZ.
Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 31.10.2017

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM