Stiri externe

Asiguratorii din intreaga lume sustin ca achitarea unor despagubiri pentru riscuri excluse din politele de asigurare pot destabiliza industria


Asiguratorii din intreaga lume au transmis autoritatilor ca, in cazul in care vor fi obligati sa achite unele despagubiri fortate pentru riscuri excluse din politele de asigurare, cum ar fi COVID-19, acest lucru ar destabiliza industria de asigurari la nivel global, arata Reuters.

Mesajul asiguratorilor a fost transmis de catre GFIA - the Global Federation of Insurance Associations.

In conditiile in care economia globala e sufocata de masuri care au scopul de a stopa raspandirea noului coronavirus, companiile se bazeaza, in lupta pentru supravietuire, pe venituri mult reduse. Ingrijorator e, insa, ca, potrivit sursei citate, sunt tot mai multi cei care analizeaza politele de asigurare pentru a vedea daca pot solicita eventuale despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a pandemiei COVID-19.

Factorii de decizie din Marea Britanie le-au transmis deja asiguratorilor sa dea dovada de flexibilitate, iar FCA (the Financial Conduct Authority) a subliniat ca, din cauza carantinei, dar si a altor restrictii impuse, comportamentul consumatorilor se va schimba. In acest context, GFIA subliniaza ca asiguratorii si-au luat angajamentul de a achita despagubirile prevazute in contractele de asigurare, dar ca asiguratorilor nu ar trebui sa li se ceara sa acopere segmente in care nu exista acoperire prin asigurare.

"In cazul in care acoperirea pentru pandemii si/sau alte riscuri generatoare de pierderi nu a fost inclusa in politele existente sau reflectata in prima de asigurare, acoperirea retroactiva a acestor pierderi de catre asiguratori ar putea ameninta serios stabilitatea industriei de asigurari la nivel global. Evenimente precum incendii, accidente auto si catastrofe naturale, riscuri acoperite prin asigurare, nu se opresc nici in timpul unei pandemii", se arata intr-un comunicat al GFIA - the Global Federation of Insurance Associations.

Potrivit sursei citate, mai multe autoritati de reglementare si supraveghere au solicitat date si informatii suplimentare, iar asta deoarece incearca, pe cat posibil, sa administreze trandul descendent generat de COVID-19, insa GFIA sustine ca, in acest sens, este nevoie de o mai mare coordonare intre toate partile implicate.

"Coordonarea dintre autoritatile guvernamentale - precum si o anumita flexibilitate in ceea ce priveste poverile administrative existente -, va fi extrem de importanta, pentru a permite industriei sa aloce timp si resurse in folosul asiguratilor si, astfel, sa lupte impotriva pandemiei COVID-19", noteaza the Global Federation of Insurance Associations.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 07.04.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile
» 91% dintre utilizatorii de Internet stiu ca refolosirea parolei este riscanta, dar 66% folosesc aceeasi parola pentru mai multe conturi
» Forumul Economic Mondial: Pandemia COVID-19, o oportunitate pentru a construi economii mai bune
» VIENNA Insurance Group sprijina lupta impotriva COVID-19
» AXA ofera asistenta medicala oaspetilor din hotelurile Accor


Create AccountLog In Your Account