Atelier de lucru: Sectorul privat in dezvoltarea infrastructurii si a pietei financiare

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
09.12.2022

In perioada 8-9 decembrie 2022, a avut loc atelierul de lucru "Sectorul privat in dezvoltarea infrastructurii si a pietei financiare", la Courtyard by Marriott Chisinau .

PROMO

Evenimentul a fost organizat de catre Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova si Proiectul de asistenta tehnica "Project Preparation Facility".

Atelierul de lucru a reunit reprezentanti de la Ministerul Finantelor, Ministerul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Fondul Monetar International, Comisia Nationala a Pietei Financiare, Banca Nationala a Moldovei, s.a.m.d..

Moderatorul evenimentului a fost liderul de echipa al proiectului PPF, Yiannis HADZIYIANNAKIS, si managerul de programe al Delegatiei UE in Republica Moldova, Josip JURIC.

Atelierul a adus in atentia publicului teme precum:

- analiza modalitatile de intarire a concurentei si de dezvoltare a pietei nationale prin investitii si finantari din sectorul privat,

- diseminarea experientei companiilor internationale in domeniile energiei, transporturilor si serviciilor financiare.

Nota: Obiectivul Proiectului UE "Suport pentru Guvernul Republicii Moldova in identificarea si pregatirea proiectelor aferente implementarii Acordului de Asociere" (Proiectul UE PPF) vizeaza consolidarea capacitatilor autoritatilor nationale din Republica Moldova de a planifica, pregati si gestiona proiecte de investitii publice, finantate atat la nivel intern, cat si extern, precum si consolidarea managementului datoriilor prin dezvoltarea pietei valorilor mobiliare si imbunatatirea optiunilor de finantare a investitiilor publice strategice in Moldova.

Video