Stiri externe

Australia: 13.750 de cereri de despagubire in valoare totala de 925 mil. dolari, dar costurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare


Incendiile de vegetatie care au mistuit Australia si sunt departe de a se fi terminat ar putea fi cele mai costisitoare din istorie, in conditiile in care numarul cererilor de despagubire a crescut cu 43%, valoarea totala a acestora fiind, in momentul de fata, de 925 de milioane de dolari. Totusi, the Insurance Council of Australia avertizeaza ca, in perioada imediat urmatoare, va creste semnificativ atat numarul cererilor de despagubire (in prezent, 13.750), cat si valoarea totala a acestora.

Aceasta noua estimare nu acopera, insa, si cererile de despagubire depuse pentru incendiile de vegetatie care au izbucnit loc inainte de data de 8 noiembrie 2019. Cel mai probabil, acesta va fi cel mai costisitor astfel de fenomen din istoria Asutraliei, in conditiile in care costurile au ajuns deja la 925 de milioane de dolari, in vreme ce, dupa incendiile din "Sambata Neagra" (februarie 2009), industria de re/asigurari s-a confruntat cu costuri in valoare totala de aproximativ 1 miliard de dolari.

Intre timp, arata cotidianul britanic The Guardian, doi dintre cei mai importanti asiguratori din Australia - IAG si, respectiv, Suncorp -, nu mai vand, temporar, asigurari in multiple zone afectate de incendiile din Victoria si New South Wales. Cele doua companii au instituit embargo asupra a 67 de zone, aceasta fiind o practica pe care industria o aplica atunci cand decide fie sa nu mai vanda polite de asigurare in regiuni afectate de dezastre, fie sa refuze reinnoirea acestora.

Panica determina oamenii sa achizitioneze asigurari cu putin timp inainte ca locuintele sa fie distruse, iar embargo-ul are menirea, potrivit sursei citate, de a impiedica acest lucru. Suncorp arata ca "analizeaza constant zonele cu embargo si va ridica restrictiile dupa trecerea pericolului iminent", iar IAG spune ca va vinde in continuare asigurari in zonele afectate, cu o mentiune: "Pana la ridicarea restrictiilor, asiguratii nu vor putea inainta o cerere de despagubire pentru un risc specific inclus in embargo."


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.01.2020

Cele mai recente stiri:
» Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"
» SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta
» Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul
» Guy Carpenter va folosi modelul de catastrofe naturale conceput de KCC
» Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019
» 9 morti, peste 110 raniti si mai bine de 1.000 de cladiri prabusite dupa cutremurul inregistrat duminica, la granita dintre Turcia si Iran
» Companiile de servicii financiare din intreaga lume se asteapta la o adoptare in masa a Inteligentei Artificiale
» O companie filipineza te asigura impotriva riscului de... a fi parasit de partenerul de cuplu
» GlobalData: Noi oportunitati pentru asiguratori, in conditiile in care economia de tip sharing va continua sa se dezvolte
» ONU: Schimbarile climatice ameninta viitorul tuturor copiilor


Create AccountLog In Your Account