Romania

BAAR a emis aproximativ 3.000 de certificate de daunalitate


Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a emis, de la inceputul anului si pana in prezent, aproximativ 3.000 de certificate de daunalitate pentru asiguratii RCA, conform reprezentantilor asociatiei.

Atunci cand un roman isi muta rezidenta intr-o alta tara europeana, asiguratorul de acolo este obligat sa tina cont de acest certificat de daunalitate, care este ca un cazier de daune. Documentul este util pentru soferi pentru a obtine o prima de asigurare RCA redusa (cu bonus), in functie de istoric. De asemenea, se demonstreaza continuitatea asigurarii, au explicat, recent, oficialii BAAR prezenti in emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Certificatul de daunalitate este un document care contine informatii referitoare la daunele inregistrate pe parcursul ultimilor 5 ani de asigurare, respectiv absenta acestor daune. Certificatul de daunalitate este emis in limbile romana si engleza si poate fi util: persoanelor care vor/trebuie sa incheie asigurari auto in alte tari; si pentru stabilirea daunalitatii de catre asiguratorii RCA, in vederea aplicarii sistemului B/M.

Din aprilie 2019, in acord cu obligatia sa legala de a furniza asiguratilor RCA si persoanelor prejudiciate documentele necesare incheierii politelor de raspundere civila auto in alte tari din UE si SEE, BAAR si-a intensificat eforturile in vederea imbunatatirii si simplificarii modalitatilor de expediere a acestor documente, in conditii de maxima securitate si confidentialitate a datelor personale. Astfel, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania a implementat modalitatea prin care solicitantii unui Certificat de daunalitate pot intra in posesia acestui document si prin intermediul postei electronice (email).

Celelalte modalitati de dobandire a Certificatului de daunalitate sunt urmatoarele:
  • ridicare personala sau de catre persoana care prezinta un mandat in forma autentica (mandat notarial) de la sediul BAAR (Bucuresti, sector 2, Str. Vasile Lascar nr. 40-40bis, etaj 5)
  • primire prin serviciile Postei Romane, prin trimitere cu confirmare de primire, la adresa din cartea de identitate din Romania
  • primire prin serviciile Postei Romane, prin trimitere cu confirmare de primire, la adresa din documentul de rezidenta din strainatate
Mai multe informatii privind documentele necesare obtinerii Certificatului de daunalitate pot fi gasite accesand adresa https://www.aida.info.ro/certificat-daunalitate.

Certificatul de daunalitate se genereaza automat din baza de date AIDA si B.A.A.R. nu poate interveni pentru editarea/modificarea datelor transmise de catre asiguratori, emitenti ai politelor de asigurare.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 08.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!
» VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
» VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei
» Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018
» VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
» Incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale! Examenul de admitere, exclusiv online
» Digitalizarea si procesele de invatare - noi programe de pregatire profesionala in asigurari
» Serviciul de Ambulanta Caras-Severin aloca aproape 1 mil. lei pentru asigurari auto
» INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19
» Dezbatere XPRIMM Time for Business: Cum convingem romanii sa se asigure?


Create AccountLog In Your Account