BCR pregateste vanzarea filialei BCR Chisinau catre Victoriabank

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
30.03.2023

Banca Comerciala Romana S.A. si Banca Comerciala Victoriabank S.A., au agreat un acord de vanzare integrala a actiunilor detinute de Banca Comerciala Romana in filiala BCR Chisinau S.A.. Victoriabank este a treia banca din Republica Moldova dupa active, cu aproape 300.000 de clienti activi si 70 de sedii in toata tara.

PROMO

Finalizarea tranzactiei este asteptata sa aiba loc in a doua parte a acestui an si este necesar sa indeplineasca mai multe conditii suspensive, inclusiv aprobarea Bancii Nationale a Moldovei, a Bancii Nationale a Romaniei, a Bancii Centrale Europene, a Consiliului Concurentei din Republica Moldova si a Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Republica Moldova. Pana la primirea aprobarilor, BCR Chisinau si Victoriabank isi vor desfasura activitatea independent, dupa care va avea loc integrarea BCR Chisinau in Victoriabank.

BCR Chisinau are peste 13.000 de clienti activi, 110 angajati si patru unitati, doua in Chisinau, respectiv cate o unitate in Cahul si Balti.

"BCR Chisinau este o banca solida si performanta, un model de buna guvernanta cu servicii si produse de calitate, care aduc valoare adaugata clientilor. Toate acestea vin din efortul si dedicarea unei echipe de oameni extraordinari. Le sunt recunoscator colegilor de la BCR Chisinau pentru toata pasiunea si daruirea lor si pentru sprijinul oferit clientilor de-a lungul anilor.

Pentru BCR, aceasta decizie tine de strategia de a ne concentra exclusiv asupra dezvoltarii businessului din Romania, in timp ce pentru toate partile interesate - colegi, clienti si parteneri -, preluarea BCR Chisinau de catre Victoriabank reprezinta deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate si sinergii comerciale. In perioada imediat urmatoare, prioritatea noastra, alaturi de parteneri, este sa asiguram o tranzitie cat mai simpla pentru clienti si colegi", a declarat Sergiu MANEA, CEO Banca Comerciala Romana si Presedinte al Consiliului de Supraveghere BCR Chisinau.

"BCR Chisinau are peste 13.000 de clienti activi, iar preluarea de catre Victoriabank se bazeaza pe consolidarea si accesibilizarea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri, printr-o mai mare acoperire teritoriala. Urmeaza un proces de integrare, care a fost gandit astfel incat sa fie cat mai simplu si mai usor, iar prioritatea noastra este sa oferim suport permanent si asistenta colegilor si clientilor pe parcursul implementarii acestui transfer", a declarat Juan Luis Martin ORTIGOSA, Presedinte Executiv BCR Chisinau.

"Aceasta achizitie reconfirma misiunea Victoriabank de a-si consolida pozitia pe piata bancara si angajamentul de a fi un sustinator al economiei Republicii Moldova. Victoriabank si BCR Chisinau au un model de business asemanator, cu produse si servicii pentru clientii persoane fizice si juridice. Apreciem realizarile de pana acum ale BCR Chisinau si loialitatea ridicata a clientilor sai", a declarat Levon KHANIKYAN, CEO Victoriabank.

Video