BNAA refuza eliberarea certificatelor Carte Verde catre GRAWE CARAT

Data articol
03.03.2014
Compania de asigurari GRAWE CARAT nu poate relua vanzarea politelor Carte Verde din motiv ca nu a primit, de mai bine de o luna, certificatele respective din partea Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), se arata intr-un comunicat de presa remis de catre asigurator.
PROMO


Amintim ca, la inceputul acestui an, Curtea de Apel Chisinau a suspendat, pe perioada examinarii cererii de chemare in judecata, hotararea BNAA cu privire la excluderea GRAWE CARAT din componenta membrilor BNAA si retragerea autorizatiei de a elibera polite Carte Verde. Astfel, "decizia Curtii de Apel este definitiva si irevocabila, iar BNAA este obligata sa respecte aceasta decizie si sa returneze certificatele Carte Verde ale companiei noastre. Este ilegal ceea ce se intampla in acest moment si vom continua lupta pentru apararea drepturilor noastre in instantele superioare nationale si internationale", a declarat Peter HRONOVSKY, Membru in Consiliul de Administratie GRAWE CARAT.

In comunicatul de presa se mai precizeaza ca "incepand cu 29 ianuarie 2014, persoanele cu functii de raspundere care gestioneaza activitatea BNAA se eschiveaza de la executarea deciziei Curtii de Apel, invocand temeiuri ilegale, false si formale privind imposibilitatea executarii si refuza returnarea certificatelor Carte Verde in numar de 71.000 de blanchete". Potrivit oficialilor companiei, "BNAA continua sa cauzeze daune materiale de proportii companiei GRAWE CARAT si sfideaza demonstrativ normele legale si de conduita profesionala".

Amintim ca Adunarea Extraordinara a BNAA a decis, la inceputul lunii octombrie a anului precedent, excluderea companiei de asigurari GRAWE CARAT din componenta membrilor si emitentilor Carte Verde, motivand aceasta decizie prin incalcarea unui sir de norme legale ce reglementeaza activitatea emitentilor Carte Verde.

In perioada ianuarie-decembrie 2013, GRAWE CARAT a vandut polite de tip Carte Verde in valoare de 24,88 milioane lei, fata de 21,53 milioane lei in aceeasi perioada a anului 2012.Video