Beazley: Piata de reasigurare va fi anul viitor un "mediu provocator"

Autor
Alex SIMION
Data articol
23.11.2022

Piata de reasigurare va fi un "mediu dificil" anul viitor, pe care Beazley se asteapta sa o vada suferind schimbari semnificative, spune directorul general Adrian Cox. Acesta a declarat ca "o reasigurare la un pret corect si o piata de reasigurare disciplinata reprezinta un lucru pozitiv pentru industria asigurarilor in general. O schimbare este in general benefica si ar trebui sa incurajeze un comportament disciplinat si in industria asigurarilor", a mai adaugat el.

PROMO

Cox a declarat ca se asteapta sa plateasca mai mult pentru reasigurare anul viitor, insa, datorita relatiei solide a Beazley cu reasiguratorii, este increzator ca oferta companiei ar trebui sa isi pastreze integritatea in 2023.

Avand in vedere ca reinnoirile in reasigurare de la 1 ianuarie 2023, Cox a citat, de asemenea, speculatiile potrivit carora tarifele ar putea creste "de la mijlocul 20, 25% la 50% sau chiar mai mult."

"Cred ca piata de reasigurare va trece printr-o schimbare structurala la 1/1, iar acest lucru va avea un impact asupra portofoliului de asigurari property", a spus Cox.

In plus, a precizat ca Beazley va urmari sa valorifice oportunitatile din cadrul portofoliilor sale de reasigurare/reasigurare property, pe masura ce industria devine mai preocupata de riscul climatic. In acelasi timp, Beazley a raportat cheltuieli estimate la 120 de milioane de dolari din cauza uraganului Ian.

Compania considera ca pentru lunile ramase din 2022 si pana in 2023 piata este "mai favorabila" decat a crezut ca va fi in vara, iar acest lucru se va reflecta in planul de afaceri al Beazley, pe care il va finaliza la sfarsitul anului, a mai declarat Cox.

In ultimele sale rezultate, Beazley a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 22%, comparativ cu primele noua luni din 2021.

Video