Romania

Buget de 2,7 mil. lei pentru asigurarea bunurilor si a afacerii C.N. Aeroporturi Bucuresti


Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), organizeaza, in luna decembrie a.c., o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de servicii de asigurare de incendiu si alte riscuri, inclusiv servicii asigurare a pierderilor financiare cauzate de intreruperea afacerii.

Valoarea contractului este cuprinsa intre 2,7 milioane de lei si 2,74 milioane lei, pe o perioada de trei ani (36 de luni), conform anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

cu fransiza atinsa de 1.500 de lei,

Criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul este format din pret (80 de puncte) si valoarea returului de prima (20 de puncte). "In cazul in care, la finalizarea contractului subsecvent, rata daunei este mai mica sau egala cu 40%, se va returna asiguratului 10% din valoarea primei. Valoarea returului de prima va fi minim 10% si nu poate depasi 20%", se arata in anunt.

Conform datelor prezentate in caietul de sarcini, asigurarea de incendiu pentru bunuri trebuie sa cuprinda toate riscurile ce pot fi acoperite prin polita si nu vor exista excluderi care sa afecteze acoperirea pagubelor produse din pricina utilizarii necorespunzatoare, distrugerii, avarierii intentionate sau neintentionate a bunurilor, amplasate in zone publice, de catre persoane aflate in tranzit, care calatoresc sau insotitorii acestora.

Riscurile acoperite sunt de incendiu, explozie, trasnet, calamitati naturale, fur, vanalism, coliziunea cu vehicule, revolte, spargeri de orice cauza, distrugeri sau avarii.

  • Suma minima asigurata anual, conform IFRS 2018, este de 3.411.554.532,15 lei.
  • Suma minima asigurata estimate pentru intreaga durata a acordului cadru este de 10.234.663.596,45 de lei.
Cuantumul despagubirii este egal cu costul de inlocuire, respectiv valoarea de inventar, sau costul reparatiei partilor componente ori a bunurilor avariate, inclusiv cheltuielile pentru materiale si demontare-montare, aferente reparatiilor si inlocuirilor necesare, se mai precizeaza in caietul de sarcini.

Bunuile aflate in evidenta contabila a CNAB, care urmeaza sa faca obiectului asigurarii sunt cladiri si alte constructii, echipamente tehnologice, aparate si instalatii de masursa, mijloace de transport, mobilier, aparatura birotica, investitii imobiliare, materiale aflate la terti sau obiecte de inventar in folosinta.

Asigurarea riscului de intrerupere a afacerii va acoperi pierderile financiare inregistrate de asigurat din cauza imposibilitatii utilizarii bunurilor avariate ca urmare a unei daune care este despagubita de acoperirea prin polita de incendiu si alte riscuri, inclusiv intreruperi cauzate de acte de terorism, interventie ilicita.
  • Suma minima asigurata anual - profit brut conform prognozei BVC 2019, 489.076.620 lei
  • Suma minima asigurata estimata pentru intreaga durata a acordului cadru este de 1.467.229.860 de lei
  • Suma maxima asigurata anual - profit brut conform prognozei BVC 2021 - 601.401.650 lei
  • Suma minima asigurata estimata pentru intreaga durata a acordului cadru este de 1.804.204.950 lei.
Potrivit documentelor, limita de raspundere estimata in agregat pentru intreaga durata a acordului cadru este de 11.701.893.456 lei, fiind compusa din valoarea bunurilor si valoarea profitului brut din BVC 2019.

Pe de alta parte, limita maxima de raspundere estimata in agregat pentru intreaga durata a acordului cadru este de 12.058.094.480 lei, fiind compusa din valoarea bunurilor, inclusiv valoarea imobilizarilor in curs si valoarea profitului brut prognozata pentru 2021.

Termenul limita pana la care se pot depune ofertele este 10 decembrie 2019.

*Sursa foto: CNAB


Share |


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 08.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!
» VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
» VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei
» Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018
» VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
» Incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale! Examenul de admitere, exclusiv online
» Digitalizarea si procesele de invatare - noi programe de pregatire profesionala in asigurari
» Serviciul de Ambulanta Caras-Severin aloca aproape 1 mil. lei pentru asigurari auto
» INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19
» Dezbatere XPRIMM Time for Business: Cum convingem romanii sa se asigure?


Create AccountLog In Your Account