CNPF a aprobat norme ce vizeaza activitatea administratorului si a fondurilor de pensii facultative

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
27.01.2023

Regulamentul privind obligatiile de raportare si transparenta in activitatea administratorilor si a fondurilor de pensii facultative a fost aprobat de Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), in cadrul sedintei din 24 ianuarie 2023.

PROMO

Regulamentul face parte din seria de acte normative aferente fondurilor de pensii facultative, elaborate si aprobate de CNPF pentru punerea in aplicare a dispozitiilor Legii nr. 198 din 20.11.2020.

Regulamentul stabileste continutul, forma, modul de intocmire, prezentare si publicare a rapoartelor care vizeaza activitatea administratorului si a fondurilor de pensii facultative administrate de catre acesta. In particular, acesta face referire la componenta rapoartelor, modul de intocmire si prezentare la CNPF, obligatiile de informare si transparenta care includ cerinte privind dezvaluirea publica a informatiilor, informarea anuala a fiecarui participant cu privire la activitatea fondului de pensii si materialul publicitar. Proiectul de regulament a fost consultat cu autoritatile publice competente si partile interesate.

Crearea cadrului normativ aferent fondurilor de pensii facultative ramane o prioritate pentru Comisia Nationala a Pietei Financiare in vederea instituirii unei piete interne pentru acumularea si oferirea de pensii facultative, administrate in mod privat, capitalizate, care sa serveasca surse pentru completarea veniturilor provenite din sistemele publice de pensii.

Video