CNPF despre KLASSIKA Asigurari: In mod perpetuu se confrunta cu incapacitate de plata profunda

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca DRAGOI
Data articol
27.08.2020
KLASSIKA Asigurari, aflata in administrare speciala de peste un an de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare a fost declarata in incapacitate de plata, intrucat rezultatele nu au fost cele asteptate si compania nu isi poate respecta obligatiile contractuale, au explicat pentru xprimm.md oficialii CNPF.
PROMO


"Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare la recenta sedinta publica din 11 august 2020 a luat nota de concluziile raportului inaintat de administratorul special, la situatia din 30.06.2020, potrivit caruia societatea in mod perpetuu se confrunta cu incapacitate de plata profunda, masurile de remediere financiara impuse prin procedura de administrare speciala nu s-au scontat cu rezultatele asteptate", au explicat reprezentantii CNPF.

Potrivit CNPF, "aceasta "radiografie" cu impact nefast, mai ales la adresa cetatenilor si antreprenoriatului asigurat, se explica prin faptul ca actionariatul societatii a sustinut practici paguboase in gestionarea companiei, devalizand-o si abandonand-o, respectiv aducand-o intr-un colaps iremediabil. Cel mai grav din aceasta "istorie", o constituie faptul ca fostii patroni si managementul entitatii au lasat in urma un portofoliu consistent de obligatii financiare, care au avut drept rezultat intrarea societatii in incapacitate de plata".

In aceasta situatie, CNPF neavand la dispozitie alte instrumente pentru o posibila revigorare a companiei, in conditiile legislatiei in vigoare a fost in situatia de a recunoaste o stare de insolvabilitate a asiguratorului, dispunand astfel demararea procedurilor aditionale spetei.

"CNPF va continua sa depuna eforturile necesare in vederea onorarii obligatiilor contractuale de catre asigurator", a concluzionat reglementatorul.


Video