CNPF efectueaza un control tematic la GENERAL Asigurari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
07.09.2021

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a decis efectuarea controlului tematic privind respectarea de catre GENERAL ASIGURARI a cadrului normativ aferent calitatii activelor admise privind fondurile asiguratilor si asiguratorului, dar si verificarea corectitudinii formarii si mentinerii rezervei de prime necastigate si rezervei de daune declarate, dar nesolutionate la 30 iulie 2021.

Anuntul a fost facut de catre Autoritatea in comunicatul de marti, 7 septembrie, privind deciziile adoptate de catre Consiliul de Administratie.

De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte, CNPF a autorizat:

Aprobarea Firmei de audit MOLDAUDITING SRL si a membrilor echipei acesteia in scopul efectuarii misiunilor de audit obligatoriu in cadrul GARANTIE SA, dupa cum urmeaza:

  • auditul situatiilor financiare (2021) (in componenta: D. Plugaru, L. Solomon-Griniuc si N. Iliev);
  • auditul in scop de supraveghere in partea ce tine de adecvarea si implementarea politicilor si procedurilor interne in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului (2021) (in componenta: G. Nistor, V. Castravet, D. Plugaru, L. Solomon-Griniuc si N. Iliev);

Avizarea admiterii spre tranzactionare pe piata reglementata a valorilor mobiliare emise de AGAT SA.

Aprobarea pretului de vanzare conform actului de reevaluare a partilor-sociale detinute de administratorul fiduciar BV Fiduciar Invest SA, care se expun la vanzare in modul stabilit de legislatie.

Acordul prealabil companiilor fiduciare BV Fiduciar Invest SA si CF Econ-Renastere SA pentru procurarea valorilor mobiliare de stat.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a reducerii capitalului social al CONFORT-A.M. SA cu 6.382.848 lei prin anularea actiunilor de tezaur. Capitalul social al societatii dupa reducere va constitui 220.160 lei, fiind divizat in 27.520 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 8 lei.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a valorilor mobiliare conform darii de seama privind rezultatele emisiunii suplimentare de actiuni ale ARRIA TRADE CORPORATION SA, in suma de 6,9 milioane lei in numar de 6.900 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1000 lei, din contul aporturilor nebanesti.

Efectuarea inscrierii in Registrul emitentilor de valori mobiliare privind radierea in rezultatul reorganizarii prin transformare in societate cu raspundere limitata a valorilor mobiliare emise anterior de DJOLI SA, in numar de 1.000 actiuni ordinare nominative.

Radierea din Registrul emitentilor de valori mobiliare, in rezultatul lichidarii, a valorilor mobiliare emise anterior de societatile pe actiuni: 

  • BALTEANC IM, in numar de 3.699.480 actiuni ordinare nominative;
  • BRISERVICE, in numar de 35.600 actiuni ordinare nominative.
Video