Asigurari

Cate polite Carte Verde au vandut asiguratorii moldoveni in ianuarie 2018?


Companiile de asigurare din Moldova au vandut circa 28 mii de polite Carte Verde in prima luna din acest an, cu aproape 6 mii de polite mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) furnizate la solicitarea portalului xprimm.md.

"Aceasta evolutie se datoreaza, in mare, unei cresteri de 36% a politelor emise in ianuarie pe un termen de 15 zile, in zona 3 (toate tarile sistemului Carte Verde), fiind si o perioada de vacante, in care tot mai multi aleg sa plece in strainatate", ne-a declarat Alina OSOAINU, Director Executiv al BNAA.

GENERAL Asigurari a vandut cele mai multe polite, respectiv 6.336 de polite, urmata fiind de MOLDASIG (5.159 polite) si de DONARIS VIG (3.341).

In acelasi timp, valoarea primelor brute subscrise aferente politelor vandute a inregistrat o crestere de aproape 15% fata de luna ianuarie a anului trecut, pana la 35 milioane lei.

De asemenea, prima medie a scazut in perioada de referinta cu 8,2%, la 1.259 lei.

In ceea ce priveste despagubirile platite, acestea s-au ridicat la 3,8 milioane lei, aferente unui numar de 108 dosare de dauna. Cea mai mare dauna a fost achitata de DONARIS VIG (peste 823 mii), urmata de MOLDASIG (circa 790 mii lei).

Dauna medie platita de catre companiile de asigurare a scazut cu 5% la 35.573 lei.

In prezent, in Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari (incepand cu ianuarie 2017), GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari.

 

Share |


Editor: Oleg DORONCEANU, Stefan GORBAN | Publicat pe 02.03.2018


Create AccountLog In Your Account