Comisia Nationala a Pietei Financiare a participat la campania nationala de inverzire a plaiului

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
07.11.2022

De Ziua nationala a inverzirii plaiului, Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) s-a alaturat actiunilor de ecologizare si plantare, organizate pe 5 noiembrie 2022 la initiativa Agentiei "Moldsilva" si Ministerului Mediului.

PROMO

Astfel, mai multi angajati CNPF, ajutati de copiii lor, dar si de lucratorii ocolului silvic Loganesti si ai Intreprinderii pentru silvicultura "Hancesti-Silva", au sadit salcami in localitatea Sipoteni, raionul Hancesti. Actiunea are scopul sa intensifice eforturile de sporire a suprafetelor impadurite, prin responsabilizarea cetatenilor.

Potrivit presedintelui CNPF, Cornelia Cozlovschi: "Grija fata de plaiul natal, protejarea mediului si extinderea zonelor verzi sunt valori care trebuie cultivate in fiecare locuitor al acestei tari. Este esential ca tot mai multi oameni sa participe la astfel de actiuni, pentru ca un copac sadit inseamna aer mai curat si o viata mai sanatoasa".

Nota: Ziua Nationala de Inverzire a plaiului "Un arbore pentru dainuirea noastra" este principala campanie nationala de plantare a arborilor din Republica Moldova si a fost instituita prin Decretul Presedintelui Republicii Moldova nr. 27 din 13.02.1995, in scopul implicarii societatii la inverzirea Plaiului Natal. In acest an, Guvernul Republicii Moldova a decis ca Ziua Nationala de Inverzire a Plaiului sa se desfasoare pe 5 noiembrie. La adoptarea acestei decizii s-a tinut cont de conditiile meteorologice actuale, temperaturile ridicate pentru aceasta perioada si necesitatea respectarii anumitor factori vitali pentru plantarile de toamna.

Sursa foto: Facebook CNPF

Video