Comisia Nationala a Pietei Financiare promoveaza incluziunea financiara in cadrul "Academiei Exportatorilor"

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
09.11.2022

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a desfasurat in premiera, pe 8 noiembrie curent, o sesiune de instruire pentru reprezentantii companiilor participante la programul "Academia Exportatorilor", organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) in perioada 19 octombrie - 9 noiembrie 2022.

PROMO

Activitatea de formare profesionala, moderata de trei angajati ai CNPF, a avut drept obiectiv familiarizarea societatilor comerciale cu oportunitatile de dezvoltare a afacerilor prin prisma instrumentelor financiare disponibile pe piata de capital din Republica Moldova.

Instruirea financiara s-a axat pe explicarea si facilitarea intelegerii unor concepte privind tranzactionarea obligatiunilor corporative pe piata primara si pe cea secundara. Astfel, participantii au aflat despre tipurile de obligatiuni, avantajele si dezavantajele investitiei in obligatiuni corporative, cum se efectueaza o emisiune de obligatiuni pe piata primara, locuri de tranzactionare, pret, impozite, taxe si comisioane.

Sesiunea tematica a fost organizata in contextul parteneriatului dintre CNPF si CCI. In baza Acordului de colaborare semnat la 3 august 2022, partile s-au angajat sa intensifice actiunile comune directionate spre sporirea competitivitatii mediului de afaceri din tara, in special prin promovarea incluziunii si educatiei financiare.

Nota: Programul de instruire "Academia Exportatorilor" a fost conceput pentru a oferi participantilor cunostinte noi, necesare dezvoltarii unei afaceri de succes, prin sporirea abilitatilor teoretice si practice.

Sursa foto: Facebook CNPF

Video