Conferinta Internationala de Asigurari de la Chisinau: Piata de asigurari din Republica Moldova implineste 20 de ani

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oleg DORONCEANU
Avatar
Oleg DORONCEANU
Editor
Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
20.06.2011
"Se implinesc 20 de ani de la demonopolizarea pietei de asigurare, 20 de ani de la constituirea unei piete libere, respectiv 20 de ani de la infiintarea autoritatii de supraveghere", a declarat Aurica DOINA, Vicepresedinte, CNPF, in deschiderea Conferintei Internationale de Asigurari de la Chisinau, desfasurata cu ocazia implinirii a 20 de ani de existenta a pietei asigurarilor din Republica Moldova.

In toti acesti ani, procesul de reformare a industriei locale de asigurare a fost unul lung. "Cadrul legislativ a fost ajustat la acquis-ul comunitar si practicile internationale, a fost dezvoltata infrastructura de functionare pentru jucatorii din piata, iar pentru consolidarea pietei de profil, respectiv pentru protejarea consumatorului de asigurari, au intervenit modificari importante la cerintele privind capitalul minim al asiguratorilor. De asemenea, pentru ca activitatea participantilor in piata sa fie una profesionista si bazata pe principii de transparenta, a fost constituit sistemul informational de raportare financiara", a mentionat Aurica DOINA.

Revista PRIMM - Asigurari & Pensii este Partener Media al evenimentului si este reprezentata de o echipa care a sustinut o prezentare privind evolutia pietelor de asigurare din Europa Centrala si de Est, Rusia, tarile din Spatiul CSI, Turcia si Asia Centrala. De asemenea, reprezentantii Media XPRIMM au acordat CNPF "Premiul de EXCELENTA" oferit de catre Revista PRIMM pentru contributia deosebita adusa la stabilitatea si dezvoltarea pietei asigurarilor din Republica Moldova.

Totodata, a fost premiata si Uniunea Asiguratorilor din Moldova cu "Premiul Special - EVOLUTIE SI PERFORMANTA", pentru rolul in permanenta evolutie a pietei locale de profil.

Evenimentul este organizat de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare din Republica Moldova, in parteneriat cu Uniunea Asiguratorilor, si a reunit societatile de asigurare si brokeraj in asigurari, institutii publice, experti si actuari, precum si reprezentantii industriilor conexe. De asemenea, conferinta se bucura de prezenta unor reputati specialisti si lideri ai industriilor de asigurare si brokeraj si a asociatiilor de profil din Austria, Ungaria, Romania, Federatia Rusa s.a.

Urmariti portalul xprimm.md si Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM saptamana aceasta pentru interviurile si galeria foto realizate cu ocazia evenimentului.

Video