Cornelia PARASCHIV: Sunt necesare solutii prin care banii din asigurari sa ajunga in sistemul public de sanatate

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
25.02.2021
Incheierea de parteneriate intre autoritati, sistemul de stat si asiguratori ar putea duce la o dezvoltare a sistemului public de sanatate, sustinerea personalului medical, a serviciilor medicale si a investitiilor, de aceea sunt necesare solutii, astfel incat, o parte din banii pe care asiguratorii ii indreapta catre sectorul de sanatate privat sa plece inspre cel public, a precizat Cornelia PARASCHIV, Managing Partener, Medical Check In pentru XPRIMM.
PROMO
"Consider ca este foarte important cele doua sisteme (de sanatate public si asigurarile private) sa nu se dezvolte in paralel, sa existe o colaborare si ca sistemul public sa isi recunoasca limitele, sa recunoasca acolo unde sunt anumite provocari si sa incheie niste parteneriate sustenabile cu asiguratorii privati tocmai pentru ca anumite arii care sunt costisitoare si reprezinta o povara pentru sistemul de stat sa poata fi preluat de asiguratorii private", a spus Cornelia PARASCHIV.

Conform oficialului Medical Check In, ar fi de preferat sa nu mai existe acest mix in care doar anumite servicii sa fie acoperite. "Ne aflam in era medicinii personalizare, foarte multe dintre teste sunt genetice la ora actuala, foarte multe din tratamente sunt personalizate si nu sunt toate atat de accesibile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. La fel, serviciile de sanatate din strainatate, foarte multi romani sunt obligati sa mearga in strainatate cand aceste servicii pot fi efectuate in Romania cu succes daca gasim o modalitate ca acesti bani pe care asiguratorii ii trimit in sistemul privat si sustin dezvoltarea investitiilor private sa ajunga si in sistemul public, sa sustina sistemul public de sanatate".

De asemenea, Cornelia PARASCHIV mai subliniaza importanta gasirii de solutii astfel incat banii din primele de asigurare de sanatate incheiate de romani sa ajunga in sistemul de stat. "Nu cred ca este cazul sa renuntam la aceste servicii publice de stat, ci sa gasim modalitati prin care acesti bani pe care orice persoana il poate plati pentru o asigurare de sanatate sa mearga si inspre sistemul public de sanatate si sa sustina personalul medical, serviciile medicale si investitiile in sistemul public".

Cornelia PARASCHIV a fost invitata la emisiunea dezbatare XPRIMM Time for Business "Cum reducem presiunea financiara pe sistemul public de sanatate", organizata luni, 22 februarie, a.c. Cu aceasta ocazie au fost dezbatute subiecte de mare interes pentru piata, precum: introducerea asigurarilor complementare, reglementarea utilizarii asigurarilor in spitalele publice, asigurarile de sanatate - solutie pentru dezvoltarea durabila a sistemului sanitar.

Urmareste aici principalele ei declaratii, precum si ale celorlati invitati plus video.

Video