Romania

Cristian IONESCU: CASCO este pe cale sa redevina neprofitabil pentru multi jucatori din piata


Anul 2019 va ramane unul cu aceleasi provocari principale ca si in anul precedent: lupta asiguratorilor de a controla deficitele semnificative proiectate pe segmentul RCA si competitia acerba pentru atragerea de afaceri facultative, a declarat, pentru Revista PRIMM Asigurari&Pensii, Cristian IONESCU, Presedinte Directorat, ASIROM VIG.

Conform acestuia, in privinta asigurarilor obligatorii, fara o revenire la liberalizarea pietei, efectele negative se vor accentua, putand chiar duce la inregistrarea unor noi situatii de intrare in incapacitate de plata.

"De partea cealalta, marjele de profit ale asigurarilor facultative continua sa se reduca, cel mai elocvent exemplu fiind segmentul asigurarilor CASCO, care este pe cale sa redevina neprofitabil pentru multi jucatori de pe piata si la nivel consolidate", a afirmat Cristian IONESCU.

"La fel, pentru foarte multi furnizori de asigurari private de sanatate activitatea pe aceasta clasa de esigurari este, in cel mai bun caz la limita profitabilitatii, in contextual in care discutam despre o zona de business in formare, aflata la inceput de drum, iar tentatia de a obtine, de la bun inceput, o pozitionare cat mai buna pe acest segment in crestere lasa pe planul al doilea rezultatele tehnice si financiare", a mai spus Presedintele ASIROM.

Cu toate acestre, "per total, la nivelul pietei asigurarilor din Romania, "vedeta" a continuat sa fie segmentul asigurarilor de sanatate, cu o cerere in crestere continua mai ales din zona companiilor mijlocii si mari, acolo unde asigurarile private de sanitate se regaseste din ce in ce mai des in pachetul de beneficii cu care angajatorii cauta sa atraga sau sa-si fidelizeze angajatii".

Mai multe declaratii regasiti in Revista PRIMM Asigurari&Pensii, care poate fi descarcata de aici.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.01.2019

Cele mai recente stiri:
» Profitul GROUPAMA Asigurari din 2018, afectat de amenda Consiliului Concurentei. Ce planuri are asiguratorul pentru 2019?
» Insurance Europe: Asigurarea are un rol important in cazul inundatiilor
» PAID Romania a marcat 10 ani de activitate in cadrul Conferintei "Building the future"
» Buget de peste 2,7 milioane de lei pentru asigurarea parcului auto al Postei Romane
» Comisia Europeana face noi pasi spre indeplinirea obiectivelor privind siguranta rutiera
» Gothaer Asigurari Reasigurari anunta un plan strategic pe termen mediu de 3 ani
» Vino la "IIF 2019 - PROPERTY INSURANCE - the 2 CAT Cs: climate and cyber"!
» PRBAR Academy: A 2-a editie a evenimentului "De vorba cu..." i-a avut ca mentori pe Mihai TECAU si Costi STRATNIC
» Proiect de lege pentru reinfiintarea CSA, CSSPP si CNVM
» Eurostat: Regiunea de Sud-Est este "fruntasa tarii" la numarul de accidente mortale


Create AccountLog In Your Account