Romania

Cum se implica brokerii in cresterea gradului de siguranta rutiera?


Discutiile libere cu clientii privind comportamentul responsabil in trafic, dar si sustinerea unor campanii de educatie si preventie rutiera se numara printre masurile prin care DESTINE Broker se implica in educatia clientilor pentru a creste siguranta in trafic, a explicat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.

Compania de brokeraj sustine, in calitate de Partener, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, care se concentreaza, in acest an, pe pericolele oboselii pentru soferi.

"Oboseala este un factor de risc pentru soferi, factor care nu este atat de mult discutat, intrucat nu este reglementat si sanctionat de catre legislatie. Astfel, daca consumul de alcool reprezinta, dupa caz, contraventie sau infractiune, viteza reprezinta contraventie si se sanctioneaza ca atare, oboseala - desi poate fi cauza unor evenimente neplacute -, nu este sanctionata ca si stare de sine", a declarat Marius LASLO.

Intrebat care ar putea fi cele mai eficiente masuri pentru reducerea riscului oboselii la volan, acesta a subliniat: "Cea mai eficienta masura pentru reducerea riscului oboselii la volan este odihna. Niciodata un sofer nu ar trebui sa se urce la volan daca este obosit."

"De obicei, cand apare oboseala, corpul ne trimite semnale de alarma. Trebuie doar sa tinem cont de ele (neatentie, cascat). Un somn odihnitor ar trebui sa rezolve problema oboselii. De asemenea, sunt importanti si alti factori care influenteaza starea soferului: temperatura optima (sa nu fie foarte cald in masina), un insotitor care sa-l inlocuiasca pe sofer pe parcursul drumului, pauze dese etc.", a adaugat Marius LASLO.

Despre FII TREAZ LA VOLAN!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS - Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 14.08.2019

Cele mai recente stiri:
» Noile tarife de referinta pentru politele RCA, in functie de varsta soferilor si masini! Modificarile sunt generate de daunalitate
» Despagubirile achitate pe segmentul asigurarilor de locuinte au crescut cu 47% in 2019
» Cat au castigat angajatii din asigurari si pensii private in luna februarie?
» Campania de rebranding a ASIROM VIG, premiata international
» Numarul dosarelor de dauna RCA a crescut in T4 2019. Durata medie de plata a fost de peste 16 zile
» Care este asiguratorul cu cei mai multi abonati pe YouTube?
» ARTS avetizeaza: In timpul situatiilor de criza este posibila cresterea criminalitatii, inclusiv a furturilor din locuinta
» Impactul suspendarii politelor RCA pentru industria de asigurari
» Decontarea directa: Cati asigurati RCA au cumparat aceasta clauza in 2019?
» Insurance Europe sustine declaratia GFIA privind raspunsul asiguratorilor in fata COVID-19


Create AccountLog In Your Account