Stiri externe

Cutremur de suprafata in Iran: 5 morti, 120 de raniti, 30 de case distruse si 41 de sate afectate


Un seism cu o magnitudine de 5,9 grade a zguduit Iranul, la primele ore ale zilei de vineri, 8 noiembrie, provocand moartea a cel putin 5 persoane si ranirea altor 120. Epicentrul cutremurului care a zguduit nord-vestul Iranului a fost localizat la o adancime de 8 kilometri, in provincia Azerbaidjanul de Est, la o distanta de aproximativ 120 de kilometri sud-est de orasul Tabriz, potrivit centrului seismologic al Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran, citata de presa internationala.

Seismul a fost urmat de 5 replici cu magnitudini cuprinse intre 4 - 4,8 grade. Bilantul initial indica 3 morti si 20 de raniti, dar Mohammad REZA-POURMOHAMMADI - Guvernatorul provinciei -, a declarat, intr-o interventie telefonica la televiziunea iraniana de stat, ca 5 persoane au murit, alte 120 au fost ranite, 30 de case au fost distruse si 41 de sate au fost afectate, in zonele afectate fiind trimise mai multe echipe de salvare.

Pagubele materiale par limitate, a mai aratat sursa citata, indicand ca acestea sunt concentrate, in principal, in doar doua localitati.

De-a lungul timpului, Iranul s-a confruntat cu mai multe cutremure devastatoare. Astfel, cutremurul care a lovit Bam in 2003 a provocat moartea a cel putin 31.000 de persoane, in vreme ce un seism inregistrat in 1990 a provocat moartea a 40.000 de persoane si ranirea altor 300.000, lasand 500.000 de oameni pe drumuri.

De asemenea, cutremurele din 2005 si 2012 au provocat, impreuna, moartea a aproximativ 900 de persoane, in vreme ce alte 361 de persoane si-au pierdut viata in urma unui cutremur inregistrat, anul trecut, la granita dintre Iran si Irak.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 08.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account