DESTINE Broker: Doar emiterea electronica nu mai este suficienta

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oana RADU
Avatar
Oana RADU
Editor
Data articol
10.11.2011
Daca inceputul legaturilor dintre piata de asigurari si mediul online a fost destul de timid, obligativitatea emiterii electronice a politelor RCA a avut darul de a dinamiza acest aspect. In ultimii ani, volumul vanzarilor on-line a crescut substantial, depasind cu mult tinta initiala a companiilor si, in acelasi timp, s-a constatat ca doar emiterea electronica nu este suficienta. Pentru companiile de brokeraj in asigurari - cu numar mare de colaboratori, produse diverse care se pot emite electronic - a venit timpul sa se faca trecerea la un produs superior, care sa raspunda in acelasi timp necesitatii de informare, de ofertare, de emitere, de raportare si decontare, dar, mai ales, de monitorizare in timp real a activitatii fiecarui colaborator, precum si de gestionare a intregii activitati a companiei.

In acest context, compania DESTINE Broker a optat pentru implementarea unei solutii informatice complete de automatizare a procesului de vanzare pentru produse de asigurari, numita Platform@. Aceasta este furnizata de BrokerNet, divizie a cunoscutei companii de IT INDACO Systems.

"Decizia de a achizitiona Platform@ am luat-o dupa ce am comparat facilitatile platformei pe care o aveam in acel moment cu produse similare din piata aflate in diverse stadii de dezvoltare. Insa, mai mult decat facilitatile oferite in acel moment si experienta in domeniu a companiei IT INDACO Systems, a contat disponibilitatea de a-si adapta produsul nevoilor noastre care tin cont atat de specificul activitatii, cat si de legislatia in vigoare", a declarat Romeo BOCANESCU, Director General al DESTINE Broker.

"Desi aveam o strangere de inima gandindu-ma la implicatiile trecerii pe o noua platforma, acum pot spune fara sa exagerez ca, optand pentru Platform@ BrokerNet, am facut alegerea ideala, dat fiind modul in care am reusit sa depasim toate obstacolele. Timpul scurt de implementare a produselor oferite de asiguratori, suportul si customizarile facute deja, solutiile tehnice adoptate precum si ritmul intens in care se lucreaza pentru dezvoltarea altor facilitati imi confera certitudinea unui produs final de referinta", a completat oficialul DESTINE Broker.

Conform declaratiilor lui Romeo BOCANESCU, implementarea acestei platforme are un impact pozitiv asupra tuturor beneficiarilor. S-a reusit cresterea volumului incasarilor, ceea ce este benefic atat pentru companie cat si pentru partenerii sai - societatile de asigurari. Colaboratorii DESTINE Broker economisesc timp, deoarece cu un simplu click gasesc toate informatiile care in trecut trebuiau colectate din diferite surse, insa, de departe, cel mai castigat este, din punctul sau de vedere, clientul. Acesta gaseste in cel mai scurt timp solutia optima care raspunde necesitatilor sale, indiferent ca este vorba despre RCA, CASCO, Property, Travel etc.

"Ofertele paralele nu au doar avantajul compararii costului - desi inca este un atu major in alegerea unei polite -, ci ofera si informatii suficiente si relevante pentru cei care doresc sa aleaga in functie de alte criterii cum ar fi riscurile acoperite, excluderi etc.", sustine Romeo BOCANESCU.

Oficiali ai companiei BrokerNet au precizat ca se asteapta la o crestere rapida a numarului de utilizatori, "dat fiind ca produsul nostru ofera in mod unic cotatie si emiterea in paralel pentru toate tipurile de asigurari (RCA, CASCO, Property, Calatorie si Medicale), acoperind serviciile tuturor asiguratorilor".

Video