Dan CRISTESCU: Vanzarile de asigurari travel au crescut in acest an, clientii sunt mai atenti la acoperirile COVID-19

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
23.07.2021
Vanzarile produselor de asigurare de calatorie au crescut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa nu au egalat valorile din vara lui 2019, semn ca turismul mai are de recuperat, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Dan CRISTESCU, membru Board, GLOBASIG Broker.

Intrebat cum apreciaza transformarea si adaptarea asigurarilor travel pe piata locala in ultimul an, Dan CRISTESCU a raspuns: "Pandemia a fost un element complet nou, atat pentru noi cat si pentru asiguratori. Initial orice eveniment legat de pandemie era exclus conform conditiilor de asigurare. Dupa care, destul de rapid, cativa asiguratori au inceput sa isi modifice produsele si sa acopere riscuri asociate calatoriilor in contextul pandemiei COVID-19, adaptandu-se rapid cerintelor clientilor. Unii au fost mai timizi la inceput si au inclus doar cateva modificari cosmetice, pe cand altii s-au adaptat chiar foarte rapid si cu acoperiri ce ofera substanta. Totusi, in vara lui 2020 am avut ce oferi clientilor si asta ne-a incantat. Ulterior majoritatea asiguratorilor au inclus riscuri asociate COVID-19, asa ca oferta s-a largit, iar in acest sezon turistic avem o paleta mai larga de optiuni".

In ceea ce priveste clientii, oficialul GLOBASIG Broker spune ca acestia sunt mai atenti la clauzele de acoperire a infectiei cu virusul COVID-19 si doresc, de asemenea, si acoperirea riscurilor in cazul infectarii cu noul coronavirus, fapt care i-ar putea impiedica sa plece in calatorie. "Sunt si solicitari legate de riscuri ce tin de politicile sanitare ale tarilor vizitate sau ale Romaniei, dar, din pacate, acestea nu pot fi preluate de asiguratori. Avem, insa, o atentie clar sporita a clientilor la detaliile unei asigurari de calatorie, la detaliile legate asigurarile storno (de anulare a calatoriei). As putea spune chiar ca asigurarile storno au inceput sa fie mai larg cunoscute datorita pandemiei", a adaugat el.

Potrivit acestuia, odata cu cresterea ratei de vaccinare a populatiei s-a creat libertatea de miscare si mai ales aceea de a calatori, nu numai la noi in tara, cat si in afara Romaniei. "Vanzarile produselor de asigurare de calatorie au crescut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa nu au egalat valorile din vara lui 2019, semn ca turismul mai are de recuperat. Legat de destinatii, in acest moment majoritatea sunt catre tarile care au deschidere la mare si preponderent vreme frumoasa pe parcursul anului", a precizat Dan CRISTESCU.

"O mare parte din asiguratori au introdus acoperirea virusului COVID-19 pentru politele de calatorie si pot spune ca se vede o deschidere din ce in ce mai mare a acestora si pentru asigurarea calatoriilor in tara. In opinia noastra, prin acest lucru putem incuraja si turismul autohton, prin care se creaza implicit sprijin pentru companiile din domeniul HoReCa. Ce pot spune, din pacate, este ca numarul companiilor care ofera polite travel pentru calatorii interne este inca foarte mic", a mai spus reprezentantul GLOBASIG Broker.

GLOBASIG Broker se afla in topul brokerilor care au vandut cele mai multe asigurari travel in 2020, conform datelor ASF, solicitate de 1asig.ro. Gasiti AICI o analiza a asigurarilor travel si topurile asiguratorilor si brokerilor cu cele mai mari vanzari pe acest segment.

Video