Deciziile adoptate in aceasta saptamana de Consiliul de Administratie al CNPF

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
10.02.2021
Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale Pietei Financiare (CNPF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti, masuri privind functionarea pietei financiare nebancare supravegheate.
PROMO
Astfel, CNPF a autorizat:

Radierea FINARSENAL din Registrul organizatiilor de creditare nebancara autorizate, in baza cererii depuse.

Suplinirea echipei de audit cu un nou membru (Iuliana TUGULSCHI) pentru efectuarea auditului (pentru anul 2020) in cadrul TRANSELIT si ASTERRA GRUP.

Reperfectarea licentei GRAWE CARAT ASIGURARI pentru dreptul de a desfasura activitate in domeniul asigurarilor (asigurari generale), pe termen nelimitat, prin substituirea anexei la licenta cu excluderea Clasei 11 "Asigurari de raspundere civila avia".

Inregistrarea in Registrul agentilor de asigurare si agentilor bancassurance a OCN "START CREDIT" SRL.

De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte, CNPF a autorizat efectuarea inscrierii in Registrul emitentilor de valori mobiliare privind radierea valorilor mobiliare emise anterior de societatile pe actiuni: - UNIVERSUL, in numar de 26.600 actiuni ordinare nominative, in rezultatul reorganizarii prin transformare in societatea cu raspundere limitata UNIVERSUL TAU; - PENTRU REPARATIA SI DESERVIREA TEHNICII "TEHNICA", in numar de 60.345 actiuni ordinare nominative, in rezultatul lichidarii.

Autorizarea reorganizarii prin transformare in societati cu raspundere limitata a urmatoarelor societati pe actiuni: LESOBAZA, FLOR FAR si TOCUSOR.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a inscrierilor aferente radierii a 250.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 10 lei per actiune ale EuroCreditBank, cu restructurarea emisiunilor anterioare, I-VII, precum si a emisiunii suplimentare de actiuni ale EuroCreditBank in suma de 2.500.000 lei in numar de 250.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala 10 lei per actiune, plasate in emisiunea a VIII-a.

In plus, CNPF a aprobat si inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a darii de seama privind rezultatele emisiunii suplimentare de actiuni ale GEOMACON in suma de 82.500 lei in numar de 82.500 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1 leu, din contul mijloacelor banesti;.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a reducerii capitalului social al LAFARGE CIMENT (Moldova) cu 222.502.635 lei prin micsorarea valorii nominale a actiunilor emise de la 30 lei la 15 lei. Capitalul social al societatii dupa reducere va constitui 222.502.635 lei, fiind divizat in 14.833.509 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 15 lei.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a darii de seama privind valorile mobiliare plasate la infiintarea TRANSREBORN in suma de 20.000 lei in numar de 2.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 10 lei, din contul mijloacelor banesti.

Video