Asigurari

Deficit de 1 milion de lei in capitalul social al ALLIANCE Insurance Group. Vezi aici decizia CNPF!


Societatea de asigurare ALLIANCE Insurance Group trebuie sa-si majoreze capitalul social cu 1 milion de lei, in maxim 3 luni de zile, pentru a evita retragerea licentei pe Carte Verde din partea autoritatii de supraveghere (CNPF).

O hotarare in acest sens a fost aprobata recent de catre CNPF, care constata faptul ca ALLIANCE Insurance Group dispune in prezent de un capital social insuficient (21,5 milioane lei) pentru a vinde polite Carte Verde (necesarul este de 22,5 milioane lei), si prescrie organelor de conducere a societatii majorarea acestuia corespunzator cerintelor legale.

De asemenea, potrivit informatiilor oficiale, societatea de asigurare are in prezent si o restanta de aproape 400 mii lei pentru contributiile la Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), care ar trebui achitata in cel mai scurt timp.

Mentionam ca ALLIANCE Insurance Group are suspendate vanzarile pe Carte Verde, ca parte a unui plan de redresare financiara, aprobat de CNPF. Detalii aici.

In primele 9 luni din acest an, compania a avut vanzari totale de 20,5 milioane lei, in scadere cu 80,8% fata de anul precedent, coborand pe pozitia a 11-a in clasamentul companiilor de profil. Detalii aici.

Pe segmentul de Carte Verde, asiguratorul a avut in primele 9 luni a.c. subscrieri de 7,4 milioane lei (pana la suspendarea vanzarilor), in scadere cu 80% fata de 2016. Detalii aici. In acelasi timp, potrivit datelor BNAA, asiguratorul avea constituite in primele 9 luni a.c. rezereve de dauna pe Carte Verde in valoare de 22,7 milioane lei, dintre care 9,6 milioane lei pentru daune avizate si 13 milioane lei pentru alte daune posibile (estimate in baza datelor statistice). Detalii aici.

Amintim ca CNPF a obligat in anul precedent actionarii care detin pachetele majoritare de actiuni la ALLIANCE Insurance Group sa-si instraineze participatiile, acestea fiind anulate ulterior si emise noi actiuni pe bursa spre vanzare. Pana in prezent, acestea nu au fost achizitionate. Tot in acea perioada, parchetul a impus si un sechestru (in cadrul unor dosare in care erau vizati fostii actionari ai companiei) asupra unui teren al companiei in valoare de peste 50 milioane lei, fapt ce a cauzat probleme grave de solvabilitate asiguratorului. Ulterior, Curtea de Apel de la Chisinau a decis sa ridice sechestrul, dupa aceasta CNPF precizand ca rata de solvabilitate a companiei se incadreaza deja in cerintele legale. Mai multe detalii aici.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 01.11.2017


Create AccountLog In Your Account