Doar 0,5% din populatia Moldovei are o asigurare de viata

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oleg DORONCEANU
Avatar
Oleg DORONCEANU
Editor
Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
06.07.2010
"La nivelul Republicii Moldova, se afla in derulare circa 17.000 de polite de asigurare de viata, ceea ce reprezinta circa 0,5% din populatia tarii", a declarat Sergiu CERTAN, Directorul General al companiei de asigurari SIGUR-ASIGUR.
PROMO
a

"Din cele 17.000 de polite aflate in derulare, circa 800 sunt emise de societatea de asigurari SIGUR-ASIGUR", a adaugat Sergiu CERTAN.

La nivelul Republicii Moldova, asigurarile de viata genereaza sub 7 la suta din afacerile asiguratorilor. De altfel, in piata de profil doar doua societati comercializeaza aceste tipuri de polite: SIGUR-ASIGUR si GRAWE CARAT.

Societatea de asigurari SIGUR-ASIGUR a fost fondata in anul 2002, si a activat, la inceput, pe segmentul investitiilor financiare si pe cel al pietei de valori mobiliare. In prezent comercializeaza si produse specifice pietei de pensii private facultative.

Forta de vanzari a societatii este formata din agenti persoane juridice. Totodata, capitala, municipiul Chisinau genereaza 70% din veniturile companiei de asigurari.

"Pentru anul curent, urmarim dezvoltarea activitatii. Din pacate, in Moldova exista o problema psihologica la nivelul populatiei, privind conceptul de asigurare, acestia fiind obisnuiti sa fie ajutati de stat", a incheiat Sergiu CERTAN.

Video