EIOPA publica un ghid de aplicare privind modul de reflectare a schimbarilor climatice in ORSA

Autor
Alex SIMION
Data articol
09.08.2022

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) a publicat versiunea finala a ghidului de aplicare privind evaluarile schimbarile climatice in Own Risk and Solvency Assessment (ORSA).

PROMO

Publicarea vine in urma unei consultari publice pe aceasta tema, precum si a unui exercitiu pilot la care au fost invitati diversi stakeholderi.

Ghidul de aplicare ofera o baza detaliata si practica pentru atingerea obiectivelor privind finantarea durabila. Acesta ofera informatii privind posibilitatile pe care le au companiile pentru a face fata riscurilor legate de schimbarile climatice in ORSA oferind studii de caz pentru companiile de asigurare non-viata si viata pentru a le ajuta pe acestea sa construiasca scenarii privind evaluarile riscurilor legate de schimbarile climatice.

Studiile de caz reprezinta si un ghid care poate ajuta in special companiile mici si mijlocii de asigurari sa isi reduca costurile de implementare.

Avand in vedere ca sectorul (re)asigurarilor va fi afectat de riscurile fizice si de tranzitie legate de schimbarile climatice, EIOPA considera ca este important sa incurajeze o gestionare prospectiva a acestor riscuri pentru a asigura solvabilitatea si viabilitatea sectorului.

Video