Stiri externe

FITCH: Pierderi asigurate limitate dupa cutremurul care a zguduit Porto Rico


FITCH Ratings sustine ca pierderile provocate industriei de re/asigurari de cutremurul de 6,4 grade care a zguduit, saptamana aceasta, Porto Rico vor fi mai mici decat cele provocate, in 2017, de uraganul Maria. In acest context, daca re/asiguratorii vor avea pierderi mai mici, povara financiara a recuperarii cade pe umerii guvernului si, implicit, pe cei ai oamenilor.

"In timp ce riscul de uragan reprezinta o expunere proeminenta in Caraibe, exista si o istorie a activitatii seismice in regiune, inclusiv un cutremur de 7,1 grade, in 1917. Fara sa stim amploarea impactului celui mai recent cutremur, pierderile sunt greu de estimat. In cazul proprietatilor din Porto Rico, probabilitatea de a avea asigurare impotriva cutremurului este mai mica decat probabilitatea de a avea o protectie prin asigurare impotriva furtunii. Ca atare, procentul pierderilor economice provocate de acest eveniment ar scadea semnificativ in comparatie cu cele provocate de uraganul Maria, ceea ce limiteaza potentialul de pierdere pentru re/asiguratorii americani", spune Jim AUDEN - Managing Director, FITCH Ratings.

FITCH sustine ca, desi este nevoie de mult mai mult timp pentru pentru a evalua impactul financiar real al cutremurului, este improbabil ca pagubele provocate de acesta sa fie la fel de mari precum cele lasate in urma de uraganul Maria, cel putin asta reiese din raporatele initiale. Mai mult decat atat, mai subliniaza FITCH, protectia prin asigurare impotriva cutremurului este mult mai mica decat cea impotriva furtunii, iar acest lucru inseamna ca, in comparatie cu pierderile economice, cele provocate industriei de re/asigurari vor fi sensibil mai mici.

Uraganul Maria, care a afectat Porto Rico in toamna anului 2017, a avut un impact devastator si, potrivit estimarilor, a provocat industriei pagube totale de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Pe de alta parte, cele mai recente estimari cu privire la impactul avut de cutremurul recent arata ca acesta ar fi provocat pagube de 20 de miliarde de dolari.

Nu in ultimul rand, FITCH Ratings mai sustine ca deficitul de protectie (diferenta, post-eveniment, dintre pierderile economice si cele asigurate) exista, la niveluri variate, in toate colturile lumii, iar evenimente precum cele traite de Porto Rico, si nu numai, arata cat de valoroase sunt mecanismele de transfer de risc pentru a atenua impactul evenimentelor catastrofale la nivel global si pentru a oferi un raspuns in astfel de situatii.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.01.2020

Cele mai recente stiri:
» Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"
» SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta
» Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul
» Guy Carpenter va folosi modelul de catastrofe naturale conceput de KCC
» Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019
» 9 morti, peste 110 raniti si mai bine de 1.000 de cladiri prabusite dupa cutremurul inregistrat duminica, la granita dintre Turcia si Iran
» Companiile de servicii financiare din intreaga lume se asteapta la o adoptare in masa a Inteligentei Artificiale
» O companie filipineza te asigura impotriva riscului de... a fi parasit de partenerul de cuplu
» GlobalData: Noi oportunitati pentru asiguratori, in conditiile in care economia de tip sharing va continua sa se dezvolte
» ONU: Schimbarile climatice ameninta viitorul tuturor copiilor


Create AccountLog In Your Account