FITCH Ratings: Asiguratorii sunt bine echipati pentru a face fata provocarilor aduse de schimbarile climatice

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
24.02.2021
Schimbarile climatice si impactul acestora asupra pierderilor provocate de catastrofele naturale reprezinta unul dintre cele mai importante riscuri ESG (mediu, sociale si de guvernanta) pentru asiguratorii non-viata si re/asiguratorii compoziti, arata FITCH Ratings, intr-un nou studiu.
PROMO

Desi schimbarile climatice reprezinta o provocare semnificativa pentru industria de re/asigurari, industria are la dispozitie diverse instrumente pentru a gestiona acest risc intr-un mod eficient.Prin urmare, FITCH Ratings considera ca schimbarile climatice au un impact minim de rating pentru cele mai multe companii de asigurari din portofoliul sau. Acest rezultat, subliniaza FITCH Ratings, se reflecta intr-un scor standard de relevanta ESG de "3" ("relevanta minima"), pe care FITCH Ratings l-a atribuit pentru factorul "Expunerea la impactul de mediu" pentru asiguratorii non-viata si, de asemenea, pentru re-asiguratorii compoziti.

"In timp ce impactul schimbarilor climatice asupra riscului de catastrofa naturala reprezinta o provocare serioasa pentru industria de re/asigurari, industria are la dispozitie instrumente pentru a gestiona eficient acest risc, incat schimbarile climatice au un impact minim asupra majoritatii ratingurilor de asigurare din portofoliul nostru", sustine Robert MAZZUOLI - CFA, FITCH Ratings.

Raportul "Insurers Well-Equipped to Cope with Climate Change Challenge" ofera o perspectiva asupra modului in care schimbarile climatice afecteaza profilul de credit al sectorului de asigurari. In primul rand, examineaza modul in care FITCH incorporeaza schimbarile climatice in analiza de credit si, apoi, explica modul in care industria de asigurari si autoritatile de reglementare in domeniu se ocupa de schimbarile climatice in cadrul managementului de risc, inclusiv modelarea cerintelor de capital.

Raportul complet al FITCH Ratings este disponibil AICI.

Video