Finaccord: Politele de asigurare pentru telefoane mobile pot inova adaugand protectia cibernetica

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
13.09.2021

Oamenii din intreaga lume depind din ce in ce mai mult de telefoanele lor mobile, in acelasi timp in care amenintarea atacurilor cibernetice continua sa creasca. Cele doua tendinte sunt in curs de coliziune, dar cei mai multi dintre consumatori raman neprotejati impotriva riscului de atac malware si/sau impotriva utilizarii frauduloase a telefoanelor lor, deoarece protectia telefonului mobil este, de obicei, limitata la tipul de acoperire oferit de garantiile extinse.

Aceasta este una dintre constatarile dintr-o serie de rapoarte publicate de Finaccord cu privire la politele de asigurare pentru telefonia mobila si garantiile extinse, acoperind 35 de tari la nivel global. Finaccord a identificat 1.052 de asigurari pentru telefoanele mobile si a analizat acoperirea riscurilor, segmentata in: acoperire impotriva defectiunilor tehnice, daune accidentale, pierderi, apeluri frauduloase, utilizare frauduloasa a unui portofel electronic si atac viral.

In doar 6 tari dintre cele 35 analizate, 10% sau mai multe dintre asigurari au oferit protectie pentru cel putin un risc dintre: apeluri frauduloase, utilizare frauduloasa a unui portofel electronic si atac viral. Acoperirea pentru atacul viral a fost disponibila doar in 28 dintre cele 1.052 de polite analizate (sau 3% din total), iar multe dintre aceste cazuri au fost concentrate in India si Polonia, unde 21% si, respectiv, 23% din polite au inclus aceasta forma de protectie. Acoperirea impotriva apelurilor frauduloase sau a utilizarii frauduloase a unui portofel electronic a fost mai frecventa in Marea Britanie (34% si, respectiv, 17% din polite, in timp ce minimum unul dintre aceste riscuri a fost acoperit, in proportie de 10-20%, de politele din Australia, Italia, Rusia, Africa de Sud si Spania. Pe langa oferirea unei protectii mai mari impotriva amenintarilor cyber emergente, politele care ofera acest tip de asigurare sunt si in beneficiul furnizorilor de asigurari, prin transformarea unei garantii extinse cu o durata fixa de cativa ani, intr-o polita care poate fi reinnoita pe termen nelimitat.

Totodata, raportul enumera si companiile care subscriu asigurari de telefonie mobila si polite de garantie extinsa. Assurant si ALLIANZ au cel mai mare numar de parteneriate, dar, atunci cand s-a luat in calcul importanta distribuitorilor lor, Finaccord a constatat ca Asurion a ocupat primul loc, inaintea Assurant. 

Mai mult, raportul estimeaza valoarea totala a acestei piete atat la nivel global, cat si individual, in ceea ce priveste veniturile si numarul de polite, dintr-o baza globala de 5,6 miliarde de abonati la servicii de telefonie mobila.

"Piata asigurarilor de telefonie mobila si a garantiilor extinse a crescut constant, in ultimii ani, alimentata de raspandirea telefoanelor inteligente si de costul tot mai mare al dispozitivelor. Acum, ca multe piete de telefoane mobile sunt efectiv saturate, furnizorii trebuie sa creasca rata de preluare a acoperirii, prin noi parteneriate si inovatii la nivelul produselor, pentru a mentine ratele de crestere recente", explica Enzo GUZZI. 

 

Video