Furnizorul european de solutii IT CEGEKA intra pe piata din Republica Moldova

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
15.02.2021
Furnizorul european de solutii IT CEGEKA isi deschide birou in Republica Moldova si intentioneaza cresterea angajatilor din Chisinau de la 5 cati sunt in prezent, la 200 in urmatorii ani, reusind in acest fel sa deserveasca, printre altele, industria bancara si pe cea a asigurarilor din tara.
PROMO
"Deschiderea noului CEGEKA Service Center in Moldova ne va ajuta sa ne dezvoltam in continuare in Europa de Est. Vedem noul birou din Chisinau ca o extindere locala a birourilor noastre din Romania ", spune Stijn BIJNENS, CEO CEGEKA.

"In urmatorii ani vom recruta 200 de persoane. Cautam specialisti in dezvoltare de software, gestionarea infrastructurii IT, inginerie in cloud, DevOps, ingineria automatizarii si stiinta datelor. CEGEKA este in prezent deja un angajator important in Romania. Ne dorim sa devenim un angajator de top si in Moldova", spune Tom De VOS, Director Nearshore la CEGEKA.

Cegeka activeaza in Romania de mai bine de 15 ani si are peste 600 de angajati. "Deschiderea unui nou birou in tara vecina, Moldova, inseamna o consolidare a pozitiei noastre in regiune. De asemenea, reprezinta sustinerea angajamentului nostru de a dezvolta CEGEKA in continuare ca si companie europeana apropiata de clientii sai. Importanta acestui aspect a crescut si mai mult in timpul pandemiei COVID-19 ", explica BIJNENS.

"Din cauza crizei corona, procentul desfasurarii activitatilor prin telemunca a crescut considerabil in ultimele luni. Ca urmare si suportul oferit companiilor se realizeaza mai des de la distanta si de asemenea, din asa-numitele locatii nearshore. Locatia digitala securizata pe care o folosim intern pentru desfasurarea activitatii ne permite sa continuam sa oferim suport clientilor din locatii nearshore", concluzioneaza De VOS.

Cegeka este un furnizor european de solutii IT, incluzand servicii de dezvoltare de aplicatii end-to-end, cat si de IT team extension, servicii Cloud, infrastructura IT, servicii de date si automatizare, precum Artificial Intelligence / Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka isi ajuta clienti sa ramana relevanti in mediul digital, dincolo de digitalizare si evolutie in cloud, oferind solutii care au un impact real asupra business-ului clientilor.

Compania este prezenta deja in mai multe tari europene precum Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Romania, Rusia si acum, Moldova. CEGEKA are peste 600 de angajati in Romania si Moldova si activeaza pe piata romaneasca din 2004 acoperind servicii de dezvoltare software si infrastructura IT. De asemenea, CEGEKA Romania a jucat un rol important in dezvoltarea uneia dintre cele mai cuprinzatoare platforme de internet banking din Europa de Sud-Est, dezvoltand de la zero un canal digital de ultima generatie pentru un important asigurator.

Video