Stiri externe

GENERALI a finalizat achizitia Seguradoras Unidas si AdvanceCare, unitatile Apollo Global Management din Portugalia


Gigantul italian GENERALI a finalizat achizitia Seguradoras Unidas si AdvanceCare, unitatile Apollo Global Management din Portugalia. Tranzactia, anuntata pentru prima data in iulie 2019, presupune o investitie de 600 de milioane de euro (510 milioane de euro pentru Seguradoras Unidas si 90 de milioane de euro pentru AdvanceCare), prin care GENERALI preia integral cele doua unitati din Portugalia.

Seguradoras Unidas este al doilea cel mai mare operator pe linia de asigurari non-life din Portugalia, cu o cota de piata de 15,5%, dar activeaza si pe segmentul asigurarilor de viata si a raportat, pentru 2018, un volum total de prime brute subscrise de 800 de milioane de euro. Odata cu preluarea acesteia, GENERALI isi creste cota de piata pe segmentul de asigurari non-life din Portugalia la 18,7%.

AdvanceCare este, pe de alta parte, o platforma de servicii care opereaza in principal in sectorul medical si, cu o cota de piata de 30%, este al doilea cel mai mare jucator privat din Portugalia. Totodata, sursa citata mai arata ca Pedro CARVALHO va ocupa functia de CEO al entitatilor GENERALI din Portugalia, aici fiind incluse si GENERALI Vida, GENERALI Seguros si Seguradoras Unidas.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 09.01.2020

Cele mai recente stiri:
» Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"
» SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta
» Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul
» Guy Carpenter va folosi modelul de catastrofe naturale conceput de KCC
» Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019
» 9 morti, peste 110 raniti si mai bine de 1.000 de cladiri prabusite dupa cutremurul inregistrat duminica, la granita dintre Turcia si Iran
» Companiile de servicii financiare din intreaga lume se asteapta la o adoptare in masa a Inteligentei Artificiale
» O companie filipineza te asigura impotriva riscului de... a fi parasit de partenerul de cuplu
» GlobalData: Noi oportunitati pentru asiguratori, in conditiile in care economia de tip sharing va continua sa se dezvolte
» ONU: Schimbarile climatice ameninta viitorul tuturor copiilor


Create AccountLog In Your Account