GRAWE Carat: Acuzatiile aduse de BNAA sunt nefondate

Data articol
08.04.2014
Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a examinat in cadrul sedintei din 4 aprilie a.c. acuzatiile aduse de catre BNAA companiei GRAWE Carat cu privire la clasificarea gresita a categoriilor autovehiculelor la incheierea asigurarii de tip Carte Verde. Potrivit rezultatului verificarii, GRAWE Carat are cea mai mica rata de erori fata de celelalte companii emitente ale politelor Carte Verde. Drept urmare, CNPF a prescris repetat BNAA convocarea si desfasurarea adunarii generale a membrilor cu drepturi depline cu scopul de a anula hotararea cu privire la excluderea GRAWE Carat din sistemul Carte Verde.
PROMO


"Doar 36 de polite Carte Verde din aproximativ 22.000 emise de catre GRAWE Carat au fost clasificate gresit, ceea ce constituie doar 9% din totalul contractelor invocate de BNAA. Raportul intocmit de catre CNPF scoate in evidenta transparenta companiei GRAWE Carat ale carei contracte au fost verificate in totalitate, ceea ce nu a fost posibil pentru toate companiile membre cu drepturi depline ale BNAA", se arata in comunicatul emis de catre GRAWE Carat.

"GRAWE Carat are cea mai mica rata de erori dintre toate companiile emitente de Carte Verde. Acest fapt demonstreaza ca forta noastra de vanzari munceste cu multa sarguinta in favoarea clientilor nostri", a afirmat Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat, in timpul prezentarii raportului de catre CNPF. "Aceasta dovedeste si cat de nefondate si incorecte au fost acuzatiile impotriva GRAWE Carat".

"Acest rezultat accentueaza faptul ca doar un control independent poate imbunatati situatia de pe piata. Reprezentantii BNAA nu sunt dispusi si nici capabili sa actioneze corect", a declarat Peter HRONOVSKY, Membru in Consiliul de Administratie GRAWE CARAT. "Cadrul normativ care reglementeaza piata asigurarilor trebuie sa fie adaptat la standardele europene. In caz contrar, astfel de ilegalitati vor continua".

BNAA a ignorat pana acum prima decizie din partea CNPF prin care s-au constatat incalcari procedurale cat si hotararea Curtii de Apel prin care decizia BNAA a fost suspendata. "Trebuie sa fim pregatiti ca vor continua sa incalce legea. Noi, insa, vom lupta pentru drepturile noastre si pentru oamenii din Republica Moldova care merita o piata echitabila", a punctat Peter HRONOVSKY.

GRAWE Carat face parte din Grupul GRAWE (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) - un concern financiar international cu sediul central in Austria. Compania este recunoscuta pe piata pentru stabilitatea sa financiara si solvabilitatea foarte ridicata. In acest an, GRAWE Carat aniverseaza 10 ani de activitate pe piata asigurarilor din Moldova.

Video