Stiri externe

Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna


Proprietarii de locuinte si chiriasii din Germania pot determina cu usurinta riscul individual de a fi afectati de pericole naturale, folosind in acest sens "natural hazard check", un instrument digital pus la dispozitia lor de Asociatia Asiguratorilor Germani (GDV - Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft), informeaza xprimm.com, citand GDV.

Odata ce au introdus codul postal pe platforma online, consumatorii pot afla ce pagube au fost provocate in trecut de fenomenele meteorologice in zona resedintei lor. De asemenea, acestia pot afla si cate cladiri din regiune au fost afectate in ultimul an de fenomenele meteo severe, ce daune au fost provocate de ploi torentiale, furtuna si grindinda, dar si care a fost riscul de inundatii.

"Natural hazard check" vrea sa creasca gradul de constientizare in randul proprietarilor de locuinte si sa-i incurajeze pe acestia sa ia masuri de precautie. De asemenea, acest instrument reprezinta o reactie la adresa lipsei unei platforme cu privire la riscurile naturale la nivel national, cu informatii usor de inteles despre pericole si optiuni de prevenire, insa, arata sursa citata, nu poate inlocui un portal de informatii publice centrale cu date specifice locatiei. Cu toate acestea, "natural hazard check" ar putea fi un prim pas pentru reducerea expunerii la daune.

"Aratam consecintele financiare ale furtunilor exact acolo unde locuiesc oamenii. Acest lucru le permite sa isi evalueze mai bine riscul si sa traga anumite concluzii - de exemplu, revizuirea acoperirii prin asigurare, punerea in aplicare a masurilor de protectie sau adaptarea planurilor de constructie", precizeaza Oliver HAUNER - Head of Property Insurance, GDV.

In Germania, fenomenele meteo provoaca, anual, daune semnificative pe segmentele property si auto si companiile de asigurari acopera, in fiecare an, 3,7 miliarde de euro. Anul trecut, mai arata xprimm.com, cele mai importante pagube au fost inregistrate in Bavaria, Renania de Nord, Westfalia si Hessa. Pe de alta parte, furtunile si grindina au cauzat cele mai mari pierderi in Saarland, Saxonia si Renania-Palatinat.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 03.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account