GlobalData: In Asia-Pacific, industria de asigurari auto va ajunge, in 2025, la 294,2 miliarde USD

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
13.01.2022

Industria asigurarilor auto din regiunea Asia-Pacific (APAC) ar urma sa creasca de la 226,0 miliarde USD in 2020, la 294,2 miliarde USD in 2025, in termeni de prime subscrise, noteaza GlobalData. Potrivit unui raport realizat de sursa citata, "2021 Global Motor Insurance Market", industria asigurarilor auto din APAC va creste cu o rata CAGR de 5,4% in perioada 2020 - 2025, aceasta crestere fiind sustinuta de redresarea vanzarilor de vehicule noi si de inovatiile la nivelul produselor din domeniul asigurarilor auto.

PROMO

"Dupa ce a inregistrat o crestere de 0,4% in 2020, este de asteptat ca industria asigurarilor auto din regiunea APAC sa raporteze o redresare puternica, cu o crestere de 5,1% in 2021. Redresarea vanzarilor de vehicule noi, dezvoltarea de noi produse, impreuna cu atenuarea restrictiilor de circulatie, vor sustine cererea de asigurari auto", spune Kotu Keerthi NAIMISHA - Insurance Analyst, GlobalData.

Redresarea vanzarilor de vehicule noi in 2021 este determinata, in principal, de cresterea vanzarilor de vehicule electrice (EV - electric vehicles), deoarece multe economii urmaresc sa elimine treptat vehiculele cu motor cu combustie interna, ca parte a obiectivelor lor climatice. De exemplu, Singapore isi propune sa elimine treptat vehiculele cu motoare diesel pana in 2025 - prin urmare, vanzarile de EV au crescut, in perioada ianuarie - septembrie 2021, cu peste 80%.

Asiguratorii se concentreaza, de asemenea, pe inovarea produselor pentru a stimula vanzarile. Asigurarile de tip pay-as-you-go, dar si asigurarile auto pe termen scurt sunt exemple de produse care au castigat in popularitate in timpul restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, cererea de asigurari auto personalizate crescand, in special, din partea furnizorilor de servicii de tip ridesharing, cum ar fi Uber, Tada (Coreea de Sud) si Ola (India).

China este cea mai mare piata de asigurari auto din regiune, cu o cota de 52,9% din prime in 2020. In aceasta tara, cresterea populatiei cu venituri medii si cresterea venitului disponibil sunt principalii factori care sustin cresterea asigurarilor auto. Se preconizeaza ca, la nivelul anului 2021, asigurarile auto din China sa bifeze o crestere de 5,7%.

Industria asigurarilor auto din China va fi sustinuta si de reformele in curs, prin care autoritatea de reglementare urmareste sa controleze preturile primelor si sa dezvolte asigurarile auto comerciale. Rata de penetrare a asigurarilor auto comerciale este foarte scazuta in China, din cauza lipsei de disponibilitate a asigurarilor si a primelor ridicate. Prin aceasta reforma, preturile primelor de asigurare de raspundere civila auto au fost reduse cu pana la 50%.

Japonia, Coreea de Sud, Australia si India se numara printre primele 5 piete din regiunea APAC, cu o cota colectiva de 39,9% in 2020. Potrivit GlobalData, e de asteptat ca, pe aceste piete, primele de asigurare auto sa bifeze, pentru 2021, o crestere de 2,5% (Japonia), 3,7% (Coreea de Sud), 13,8% (Australia) si, respectiv, 3,2% (India).

"Este de asteptat ca industria asigurarilor auto din regiunea APAC sa isi mentina tendinta de crestere in urmatorii ani. Cu toate acestea, industria este expusa la reaparitia pandemiei COVID-19 si la perturbarea continua a lantului de aprovizionare, care pot avea un impact asupra cresterii primelor", a mai punctat Kotu Keerthi NAIMISHA - Insurance Analyst, GlobalData.

 

Video